Select Language
  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Spanish

Personvernerklæring

Lesernes tillit er det aller viktigste for oss, og derfor er Samferdsel & Infrastruktur opptatt av å ivareta ditt personvern på best mulig måte. Under her
kan du lese hvordan og hvorfor vi samler inn informasjon om deg.
Denne personvernerklæringen gjelder for Samferdsel & Infrastruktur, som er utgitt av Value Publishing AS, org. nr. 913 705 270, og tilknyttede publikasjoner.

 

Hvorfor vi lagrer informasjon om deg

Det er flere grunner til at vi lagrer informasjon om våre lesere, blant annet for:

• At systemene våre skal kunne kjenne deg igjen, for å kunne tilpasse innholdet for deg.
• At vi skal få en bekreftelse på kjøp
• At du skal kunne melde deg på våre arrangement
• At våre annonsører skal kunne være relevante på våre sider
• At vi skal kunne fjerne annonser og redaksjonelt innhold som ikke er relevant for deg
• At vi skal kunne være i stand til å sende deg oppdatert informasjon om konferanser eller kurs du har meldt deg på
• At vi skal kunne utvikle og forbedre våre tjenester ved å forstå hvordan de primært brukes

Informasjonen blir kun lagret i våre systemer

Informasjonen du legger igjen hos oss, blir kun lagret i våre systemer. Vi selger ingen informasjon videre til tredjeparter. Alt er for at vi skal kunne gideg en bedre og mer relevant opplevelse når du besøker våre nettsider.

Vi gjør oppmerksom på at tredjeparter som Google Analytics og Hotjar vil kunne hente ut opplysninger, som for eksempel din IP-adresse og data basert på dine surfemønstre. Det er Value Publishing AS sitt ansvar å påse at disse tredjepartene behandler dine data i tråd med det norske regelverket.

Slik samler vi inn opplysninger

Anonyme opplysninger

Vi lagrer anonym informasjon om hvordan du bruker nettsidene våre ved hjelp av anonyme identifikatorer, slik at ikke informasjonen er knyttet til dinpersonlige identitet. For eksempel samler vi inn opplysninger om hvilke redaksjonelle artikler du leser og hvilke annonser du klikker på. Informasjonen kan deles opp i tre ulike kategorier:

• Teknisk informasjon (inkludert nettverkskommunikasjon)
• Posisjonsinformasjon
• Adferd og aktivitet

Teknisk informasjon (inkludert nettverkskommunikasjon)

Vi lagrer teknisk informasjon om den enheten du bruker når du besøker oss, hvilket operativsystem du bruker og eventuelle aktive applikasjoner. Vi registrerer også hvilken internett-tilkobling du bruker.

Posisjonsinformasjon

Vi forbeholder oss retten til å spørre deg om å oppgi din posisjonsdata. Dette krever selvfølgelig ditt samtykke. Her er det IP-adressen som lagres.

Adferd og aktivitet

Vi loggfører adferds- og aktivitetsdata for å på den måten kunne utvikle og forbedre eksisterende og nye produkter og tjenester for deg og for våreannonsører. Opplysningene vi lagrer er typisk bruksmønster, demografiske data, hvilke tjenester du har brukt og annen brukeratferd.

Hvis du har samtykket til dette, vil opplysningene danne et grunnlag for hvilken informasjon, nyheter og hvilke tilbud du vil motta fra Value Publishing AAS.

Personopplysninger

Når du registrerer en brukerkonto

Vi lagrer e-postadresser ved registrering av brukerkontoer. Valgfritt lagrer vi også fullt navn og e-postadresse.

Påmelding til konferanser og kurs

Hvis du melder deg på våre konferanser og kurs, vil vi kunne lagre informasjonen du oppgir ved registrering. Fullfører du ikke påmeldingen, lagrer viinformasjonen du oppgir i 24 timer. Dette fordi det skal være enklere for deg å gjenoppta registreringen.

Informasjon som vi lagrer lokalt

Vi bruker ulike teknologier når du besøker våre nettsider. For eksempel kan vi bruke informasjonskapsler til å lagre anonym identifikasjon lokalt inettleseren din. Disse brukes for at vi skal kunne anbefale saker tilpasset ditt bruksmønster, men også til analyse- og annonseformål.

Elementer fra Facebook, LinkedIn, Twitter og Google+ inkluderes også. De laster sine egne informasjonskapsler som du har på disse tjenestene fra før.

Tredjeparts eller andre kilders bruk av teknologien

Vi mottar informasjon fra andre kilder, som for eksempel annonsenettverk, måleverktøy eller andre aktører, som kan hjelpe oss å forstå din brukeraktivitet og dine preferanser. Dette gjør oss bedre i stand til å kunne forbedre våre tjenester.

For eksempel kan en annonsør gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en bannerannonse på våre sider, slik at vi kan gi deg merrelevant innhold.

Våre sider har også innhold fra tredjeparter som våre samarbeidspartnere og annonsører. Disse kan på samme måte som oss bruke teknologien til ålevere personalisert innhold og annonser, i tillegg til å registrere statistikk og adferdsdata. De kan også levere funksjoner som deling i sosiale medier.

For å finne en fullstendig oversikt over hvilke tredjeparter som er til stede på en gitt nettside, kan du bruke verktøy som for eksempel TagExplorereller Ghostery. Vi anbefaler også et besøk på nettsiden til Tagopedia, hvor du finner en oversikt over de fleste tagene og leverandørenes personvernerklæringer.

Slik behandler vi personopplysninger og cookies

Vi lagrer, behandler og publiserer personopplysninger i tråd med bestemmelsene i personopplysningsloven hos Lovdata. Er du interessert i å lese merom grunnleggende personvern, kan du besøke Datatilsynet.

Det er ekomloven som regulerer bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om dette her.

Ansvarlig for behandlingen

Det er Value Publishing AS som er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Vi leier imidlertid inn andre firmaer for å bidra til vårutvikling. I slike tilfeller kan vi gi opplysninger som de trenger for å kunne levere det vi ønsker fra dem. Men du kan være trygg på at dine personopplysninger ikke gis til andre uten at du har gitt ditt samtykke til det. Unntaket er hvis vi er rettslig forpliktet til å levere personopplysninger.

Du har rett til å be om innsyn i dine personopplysninger

Opplysninger som navn, e-postadresse o.l. du selv oppgir ved registrering, brukes til å kunne levere og videreutvikle tjenesten, og til analyse og statistikk.

Det er din fulle rett å be om innsyn i vår database for å finne ut hvilke opplysninger vi har registrert på deg. Hvis noen av opplysningene er feil, kan dube oss om å endre, supplere eller slette opplysningene.

Hvis du ber om å få opplysningene vi har registrert på deg slettet fra våre databaser, gjør vi det så lenge tjenesten ikke har særegne begrunnelser forå ta vare på opplysningene dine.

Vi forbeholder oss retten til å slette din konto ved mistanke om grovt feilaktige opplysninger i brukerprofil.

Slik sørger du for at informasjonskapsler ikke lagres

Du kan selv slette informasjonskapsler på din harddisk når du måtte ønske, men da mister du også dine personlige innstillinger. Du kan også endreinnstillingene dine i nettleseren din, slik at informasjonskapsler ikke lagres. Dette er imidlertid noe vi ikke anbefaler, da du vil få mindre persontilpasset innhold. Med andre ord dårligere funksjonalitet på nettsider du besøker.

Hvis du ikke vil at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere JavaScript i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at Javascript er nødvendig for at flere grunnleggende funksjoner på visse nettsider skal fungere optimalt.

Sjekk ut verktøy som Disconnect og Ghostery hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som bruker teknologien til ulike formål. Ønsker du merinformasjon om informasjonskapsler og innstillinger , er allabootcookies.org stedet du bør besøke.

Innhold og informasjon på nettstedet

Value Publishing AS påtar seg ikke ansvar for feil som kan forekomme i innhold vi ikke har laget selv, som annonser og annet automatisert ellerredigert innhold. Vi påtar oss heller ikke ansvar for feil på nettsider vi lenker til.

Rettigheter

Opphavsrett, andre rettigheter og innhold på Value Publishing sine nettsteder og tjenester tilhører Value Publishing AS og er beskyttet av opphavsrettslige regler. Noe som også innebærer rett til å kreve betingelser eller vederlag for deltakelse, som for eksempel medierettigheter eller rett til åinngå markedsavtaler.

Når du oppretter en profil på Value Publishing sine nettsteder, plikter du å respektere opphavsretten. Du har med andre ord ikke rett til å prøve åomgå Value Publishing sine sikkerhetssystemer.

All kommersiell utnyttelse av slike rettigheter er forbudt, med mindre du har en skriftlig avtale med Value Publishing AS. Dette gjelder blant annetkopiering, videreformidling og eventuelt salg av informasjon som bilder, grafiske elementer, tekniske løsninger og programkoder.

Markedsavtaler, medierettigheter og promotering av Value Publishings produkter og tjenester

Det er Value Publishing som innehar medierettigheter knyttet til alle arrangementer og konkurranser på våre nettsteder. Dette vil si rett til å oppta,overføre eller videreformidle bilde, lyd, tekst etc. via internett, radio, tv eller andre kanaler.

Begrenset ansvar

Value Publishing AS påtar seg ikke ansvaret for eventuelle tap, ekstrakostnader eller andre konsekvenser som kan forekomme ved bruk av våreprodukter og tjenester.
Vi kan ikke gi noen garanti for at våre produkter og tjenester ikke inneholder virus eller andre sikkerhetstrusler til enhver tid. Du er selv ansvarlig for åbruke og oppdatere antivirusprogramvare, og for å ta sikkerhetskopi av data på din enhet.
Value Publishing AS er heller ikke ansvarlig for indirekte eller direkte tap våre brukere påføres i forbindelse med å bruke av våre produkter ogtjenester, eller eventuelt hvis våre produkter eller tjenester ikke kan brukes som forutsatt.

Eventuelle endringer av vilkår

Generelle vilkår som beskrevet, innholdet og tjenestene på våre nettsteder, blir kontinuerlig oppdatert ved behov og kan derfor når som helst endresav Value Publishing AS som er eier av nettstedene.

Kontaktinformasjon

Value Publishing AS, org. nr. 913 705 270 ved daglig leder er tjenesteyter, ansvarlig redaktør og ansvarlig for behandling av personopplysninger ihenhold til personopplysningsloven.

Besøksadresse: Kristian Augusts gate 12, 0164 Oslo
Telefon/faks: 452 39 229
E-post: [email protected]