– Årsrapporten skal gi et helhetlig bilde av alt Sporveien bidrar til, i en form som gjør omfanget enkelt å forstå for alle som har en relasjon til oss, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Sporveien, Torgeir Kristiansen. Foto: Sporveien
Publisert: 27.11.2020 

​Sporveiens årsrapport til topps i prestisjefull kåring

Sporveien vant Farmandprisen og tok gull i kategorien årsrapport i offentlig virksomhet. I tillegg fikk Sporveiens årsrapport bronse for beste idé og design i Farmandprisen. Farmandprisen er Norges mest prestisjefylte årsrapportpris og har vært delt ut hvert år siden den ble etablert i 1955.

– Gull i Farmandprisen er en utmerkelse som henger svært høyt. Vi har jobbet målrettet med å utvikle Sporveiens årsrapport over flere år, og med dette dokumenterer vi nå effekten av arbeidet som er nedlagt. Dette gir sterk motivasjon til vårt videre arbeid med rapportering og kommunikasjon av Oslos kollektivtransport og Sporveiens virksomhet, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Sporveien, Torgeir Kristiansen.

– Et helhetlig produkt

Farmandjuryen mener årets utgave er en gjennomarbeidet rapport som belyser samfunnsoppdraget og oppnådde resultater på en god måte.

– Sporveiens organisering og leveranse kommer tydelig fram. Å inkludere kommentarer fra ledere og medarbeidere innenfor ulike virksomhetsområder, bidrar til å skape et mer helhetlig produkt. I tillegg bidrar innbydende grafiske illustrasjoner, god struktur og tydelig kapittelinndeling til økt brukervennlighet, sier daglig leder i Farmandprisen, Arve Stølann Angell.

Juryen roser inkluderingen av målkartet i forbindelse med omtalen av bærekraft og samfunnsansvar. Det gjør informasjonen mer tilgjengelig.

Juryen trekker fram stram struktur og fin balanse i bruk av virkemidler som én av grunnene til at Sporveien i år tok bronse i kategorien beste idé og design.

– Dere viderefører den rikt illustrerte årsrapporten fra i fjor. Illustrasjonene skaper en leken og nær rapport som bygger merkevaren på en fin måte, sier Angell.

– Viktig anerkjennelse

Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø fikk sammen med Kristiansen overrakt prisen av Arve Stølann Angell i Farmandprisen tidligere denne uka.

– Årsrapporten skal gi et helhetlig bilde av alt Sporveien gjør og bidrar til, i en form som gjør omfanget enkelt å forstå for alle som har en relasjon til oss. Farmandprisen er en viktig anerkjennelse av arbeidet vi legger ned i løpet av et år for å skape denne rapporten. I tillegg er årsrapporten et lite og praktisk sporveisleksikon både vi og andre som følger med på oss har stor nytte av i arbeidshverdagen, sier konserndirektør Torgeir Kristiansen.

Arbeidet med å produsere Sporveiens årsrapport ledes av selskapets kommunikasjonsavdeling. Kjerneteamet som har hatt ansvaret for rapporten består av Torgeir Kristiansen, Sølvi Gaalaas, Thomas Ege og Jytte Seligmann. Dinamo har vært eksternt byrå på rapporten med Hanne Løchen som prosjektleder. I tillegg har Christoffer Knudsen fra Styrkr vært en viktig ressurs og bidragsyter i arbeidet.

Norges Bank fikk sølv, mens Digitaliseringsdirektoratet fikk bronse i beste årsrapport for offentlige virksomheter.

Flere priser

Sporveien har flere ganger hevdet seg i Farmandprisen. I fjor tok Sporveien sølv i kategorien beste årsrapport i kategorien offentlige virksomheter. I 2018 ble Fremtidensbyreise.no, som er Sporveiens nettsted for Oslos trikkeprogram, kåret til årets nettsted.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur