Foto: Simen Prestaasen
Publisert: 01.04.2021 

Sporveien oppgraderer sentrumstunellen i påsken

I perioden onsdag 31. mars til mandag 5. april blir T-banen stengt gjennom Oslo sentrum mens Sporveien utfører nødvendig vedlikeholdsarbeid i T-banetunellen. –­ Med arbeidene forlenger vi levetiden på dagens infrastruktur, sikrer en mer stabil T-banedrift og legger til rette for økt kapasitet i årene som kommer, sier prosjektleder Hilde Ulvik.

Flere reisende og hyppigere avganger skaper et større behov for å vedlikeholde infrastrukturen i sentrumstunellen. I 2019 fraktet T-banen 120 millioner reisende. Det utgjør om lag 400 000 daglige reiser fordelt på fem linjer som alle passerer gjennom den samme tunellen. Sporveien startet derfor opp et større oppgraderingsprosjekt i 2017 som etter planen skal ferdigstilles i mai 2021.

– Helt siden Sporveien startet opp det omfattende arbeidet i 2017 har vi utført vedlikeholdet i etapper. Noen ganger er det nødvendig å stenge trafikken og slike arbeider legger vi ofte til kvelder, ferier og helligdager når antall reisende er lavere. På denne måten ønsker vi å gjøre belastningen minst mulig for dem som er avhengig av T-banen i hverdagen, sier Ulvik.

Følgende vedlikeholdstiltak blir utført i påsken:

  • Ved Stortinget T-banestasjon blir to sporveksler byttet. Det skal også etableres flanketiltak som er en sikkerhetsfunksjon ved avsporing.
  • Mellom Majorstuen og Stortinget blir 1500 meter strømskinner byttet ut og det skal utføres berg- og dryppsikring i tunellhvelvingen.
  • På sentrumsstasjonene blir de gule sikkerhetslinjene på plattformene malt opp.
  • På Jernbanetorget T-banestasjon blir brannvarslingsanlegget byttet ut.

I påsken berører vedlikeholdsarbeidene T-banetrafikken gjennom sentrum og det vil være stengt mellom Majorstuen og Grønland og mellom Carl Berners plass og Sinsen. T-banen kjører som normalt igjen fra tirsdag 6. april. For oppdatert reiseinformasjon, se Ruters reiseplanlegger.

For mer informasjon, se prosjektsiden på Sporveien.com.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur