Kenneth Svendsen (t.v.) og Thorgeir Landevaag er glade for å ha landet denne delavtalen. Foto: Avinor
Publisert: 20.04.2023 

AF Gruppen starter opp i mai: – Glade for å ha sikret innledende arbeider i sommer

Avinor og AF Gruppen har signert en delkontrakt for arbeider i sommersesongen 2023 på den nye lufthavnen i Mo i Rana.

– Det er veldig bra å for alvor komme i gang! Det er viktig for oss å få benyttet sommersesongen 2023, for å sørge for god fremdrift, sier konserndirektør for bærekraft, konsept og infrastrukturutvikling, Thorgeir Landevaag.

Han kunne i dag ta imot prosjektleder i AF-Gruppen, Kenneth Svendsen, i Avinors lokaler i Bjørvika.

– Godt samarbeid

– AF Gruppen har hatt et godt samarbeid med Avinor gjennom optimaliseringsfasen av prosjektet, og verdsetter tilliten Avinor viser gjennom bestilling av enkelte arbeider for fysisk oppstart. Vi er godt i gang med planlegging og forberedelse, og ser frem til komme i gang, sier Svendsen.

Avinor har i forbindelse med utbyggingen av ny lufthavn i Mo i Rana valgt en samspillsenterprise, med tidlig involvering av entreprenør. Partene sitter i forhandlinger, for å kunne bygge en best mulig flyplass innenfor kostnadsrammen.

– Sikrer fremdrift

Prosjektdirektør i Avinor, Bjarte Nesse, er klar på at det har vært en god prosess.

– Vi er ikke i mål med endelig kontrakt enda, men er glade for å ha landet en delkontrakt, som sikrer fremdriften. Det er avgjørende at vi kommer i gang nå i sommer, for å sørge for videre fremdrift. Vi er fortsatt i en avklaringsprosess, med et krevende kostnadsbilde, men har nå fått en avtale på plass som sikrer sommervinduet 2023. Det er vi meget godt fornøyd med, sier Bjarte Nesse.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur