Foto: Ahlsell Norge
Publisert: 19.10.2023 

Ahlsell styrker sin posisjon innen VA-bransjen

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Midt-Norsk Rør AS. Selskapet leverer komplette avløpssystemer til entreprenører, kommuner samt landbrukskunder i hele Midt-Norge gjennom produkter som overvannsrør, drensrør og deler, betongprodukter, geosynteser og isolasjon. Oppkjøpet vil gi kundene tilgang til erfarne VA-spesialister og en av Midt-Norges beste tilgjengeligheter av plastrør og deler.

– Midt-Norsk Rør har spesialisert seg på avløpssystemer og VA-produkter, og har en helt unik kompetanse på et fagområde som Ahlsell har som mål å vokse på. Med klimaendringer og økt befolkningsvekst som stiller større krav til infrastruktur, vet vi at det er stort behov for vedlikehold av dagens vann- og avløpssystemer, så vel som utvikling og investering i nye, framtidsrettede løsninger. Gjennom oppkjøpet får vi 9 nye kollegaer med spesialkompetanse på vann og avløp i et selskap som har en meget god posisjon i sitt lokalmarked, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.

– Suksessen til Midt-Norsk Rør er tuftet på produkter og løsninger proffkundene stoler på samt kompetente og serviceinnstilte medarbeidere. Alt dette blir med videre, og sammen skal vi nå sikre et enda bedre tilbud til fagfolk i VA-bransjen. Vi forventer at oppkjøpet vil tilføre begge parter nye muskler fra første dag, tilføyer regionssjef Bjørn-Erik Kristiansen.

«Alt-på-ett-sted» og fokus på bærekraft

Midt-Norsk Rør AS trekker frem Ahlsell sitt brede produkttilbud og fokus på bærekraft som positivt for sine kunder.

– Gjennom salget til Ahlsell får vi tilgang til et vesentlig utvidet sortiment og et «alt-på-ett-sted»- tilbud til våre kunder, sier eiere i Midt-Norsk Rør, Alf Olav Næsbø (daglig leder) og Per Annar Ydstines (teknisk sjef). Ahlsell har dessuten et sterkt fokus på bærekraft. Vannbransjen har selv satt fokus på en mer systematisk satsing på bærekraft gjennom Norsk Vann sin bærekraftstrategi fra 2017, og vi er sikre på at vi står sterkere i vårt arbeid med å utvikle oss på dette området med Ahlsell i ryggen, avslutter de.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur