Emner
Publisert
05.11.2018

BA-næringens innovasjonskonferanse runder 15 år

Den Kloke Teknologi (DKT) arrangeres i år for 15. gang – og presenterer foredrag som viser beste praksis og smidige løsninger ved bruk av BIM og VDC i det bygde miljø. For 15 år siden var det ikke mange i Norge som hadde hørt om BIM, og DKT var i starten en konferanse for de […]

Den Kloke Teknologi (DKT) arrangeres i år for 15. gang – og presenterer foredrag som viser beste praksis og smidige løsninger ved bruk av BIM og VDC i det bygde miljø.

For 15 år siden var det ikke mange i Norge som hadde hørt om BIM, og DKT var i starten en konferanse for de få. I dag er DKT den viktigste møteplassen for teknologidrevet innovasjon og tverrfaglig samhandling for BAE-næringa i Norge, sier Jan Tore Bugge i Symetri, som er leder for programkomiteen.

Lamborghini og kunstig intelligens

Årets konferanse åpner friskt, med to designere som nok er mer kjente utenfor Norges grenser, enn her hjemme. Anders Gloslie og Nima Shahinian kommer for å fortelle hvordan de tilnærmer seg oppdraget med å designe en ny Lamborghini Huracán – og hvordan de integrerer bruk av ny teknologi i prosessen. Denne key noten avløses av et foredrag fra Spacemaker, det norske firmaet som virkelig har fått oppmerksomhet for sin bruk av kunstig intelligens og maskinlæring for utnyttelse av tomter.

Vi må hele tiden være på tå hev og tilføre nye dimensjoner til konferansen

Jan Tore Bugge

Det begge disse foredragene skal vise, er helt unikt i Norge. Unge, norske designere som jobber med Lamborghini – og Spacemaker som med sin AI-teknologi ganske sikkert vil bli en naturlig samarbeidspartner for mange i byggebransjen i tiden fremover, sier Bugge.

Det er totalt 19 foredrag på konferansens to dager. I tillegg blir det lyntaler og mulighet for å delta på workshops med utstillerne.

Norske talenter

Med det faglige innholdet godt ivaretatt forplikter det programkomiteen til å tenke nytt rundt andre aspekter ved konferansen, forklarer Bugge.

– Vi må hele tiden være på tå hev og tilføre nye dimensjoner til konferansen. Deltakerne skal få ny faglig innsikt av å delta på DKT, men de skal også selv være med og bidra til innovasjon. Derfor skal vi i år å løfte frem de unge talentene i bransjen. Fem unge innovatører skal presentere et konkret prosjekt de har jobbet med, og de vil få tilbakemeldinger fra en jury. Til slutt skal publikum stemme frem årets talent. Vi har stor tro på at konseptet vil løfte frem nye ideer, sier Bugge.

Integrerte operasjoner

Integrated concurrent engineering (ICE), eller samtidig plan og prosjektering, er et sentralt virkemiddel i VDC-metodikken. Det er også tema for mange av årets foredrag.

I år følger vi dette opp i konferansestrukturen. Der vi tidligere har hatt parallelle sesjoner med foredrag rettet spesifikt mot henholdsvis bygg og anlegg, satser vi i år på å ha alle foredrag i samme sal. Dette er DKTs måte å bidra til tverrfaglighet på, sier Bugge

Informasjon

Den Kloke Teknologi samler i overkant av 300 byggherrer, rådgivere, entreprenører, arkitekter, teknologer og leverandører – og er en unik arena for kunnskapsdeling og nettverksbygging.
Årets konferanse arrangeres 23.-24. oktober på Scandic Fornebu.
Se her.
DKT arrangeres av GeoForum – interesseorganisasjonen for geomatikk.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur