Foto: Malin Moldeklev Meinhold/Sjøentreprenøren
Publisert: 07.02.2024 

Baneservice skal stå for de jernbanetekniske arbeidene på Randklev bru

Randklev bru i Ringebu kommune ble ødelagt av flommen etter ekstremværet «Hans» sine herjinger på Østlandet august 2023. Gjenoppbyggingen er i full gang og nå er det klart at Baneservice har fått oppdraget med de jernbanetekniske arbeidene på bruen.

I løpet av de neste ukene skal det bygges både spor, kontaktledningsanlegg og signalanlegg over bruen. Divisjonsdirektør for Baneteknikk i Baneservice, Kjell Myhr, er glad for å kunne bidra til at person- og godstrafikken snart kan reise miljøvennlig med tog gjennom Gudbrandsdalen igjen.

– Vi takker for tilliten og gleder oss til å jobbe sammen med Bane NOR for å få brua raskest mulig i drift igjen, sier han.

Bygger jernbane midtvinters

Alle de jernbanetekniske fagene er involvert, og arbeidene er allerede i gang. Å bygge jernbane midtvinters kan være en utfordring, men med god planlegging lar det seg gjøre selv om kuldegradene er mange.

– Kong vinter kan ha innvirkning på blant annet sveisearbeider. Men pakkingen av selve sporet vil skje etter at telen har gått, så vi er i rute, forteller Myhr.

Fremdriften på prosjektet går som planlagt og slik det ser ut nå vil Randklev bru åpnes for person- og godstrafikk før sommeren.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur