Foto: DZT Vertriebsagentur Norwegen
Publisert: 13.05.2024 

Deutsche Bahn investerer i jernbanenettverket

Det tyske togselskapet Deutsche Bahn skal i år oppdatere tyske sporveksel, togskinner og togstasjoner samt stasjoner og bruer. Det skal utvides, moderniseres og fornyes for å gjøre infrastrukturen mer robust og effektiv, og gi høyere kapasitet til jernbanenettet.. Nordmenn på togtur i Tyskland vil dra nytte av mer presise tog når oppgraderingene er ferdig.

Som rapportert av tyske medier vil Deutsche Bahn, føderale Tyskland og de tyske statene i 2024 investere til sammen 16,4 milliarder euro i jernbanenettverket. Omtrent 1000 stasjoner moderniseres, deriblant sentralstasjonene i byene Duisburg, Dresden, Hannover, Ulm og München. Deutsche Bahn investerer også i flere små og mellomstore stasjoner. Blant annet områdene barrierefrie tilgang, beskyttelse mot vær og reiseinformasjon investeres det i.

– I 2024 vil vi for første gang på flere år klare å hindre foreldelsen av jernbanenettverket, sier Philipp Nagl, styreleder av Deutsche Bahn InfraGO AG. Deutsche Bahn vil renovere det sterkt belastede jernbanenettverket innen 2030. Første steg starter i juli på Riedbahn-strekningen mellom Frankfurt am Main og Mannheim. Flere renoveringsprogram følger i de neste årene.

Innen 2030 forventes det at 350 små og mellomstore tiltak skal forberede det eksisterende nettet. Det er ikke bare det tekniske som skal moderniseres. Også personalet skal økes. I 2024 skal Deutsche Bahn-teamet for vedlikehold utvides med 5500 nye ansatte.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur