Foto: Engcon
Publisert
27.02.2020

Engcon lar tiltrotatoren stå i sentrum under årets største maskinmesse

10. – 14. mars er det duket for årets største maskinmesse, Conexpo 2020, i Las Vegas. Messen er årets begivenhet for mange, og Engcon er intet unntak. Engcon vil sørge for en enda sterkere tilstedeværelse under Conexpo 2020. På standen vil det stå tre ulike gravemaskiner for å vise frem Engcons produkter. I sentrum vil vi finne tiltrotatoren, som fortsatt er eksotisk for amerikanerne.

Engcon leverer tiltrotatorer, redskaper og tilbehør til gravemaskiner over hele verden. Sortimentet er godt etablert i Norden og har de siste årene spredt seg til store deler av Europa. På den andre siden av Atlanteren er tiltrotatoren imidlertid fortsatt et uvanlig fenomen. For to år siden tok Engcon skrittet og etablerte et salgskontor i North Haven i Connecticut, USA. Fordi USA er mer enn dobbelt så stort som Europa i areal, har Engcon valgt å fokusere salgsarbeidet på de ni østligste og nordligste statene.

I Nord-Amerika er det fortsatt såkalte «early adoptors», eller trendsettere, som bruker tiltrotator og andre produkter fra Engcon. Derfor blir Conexpo en perfekt anledning til å vise tiltrotatoren til et større publikum, og til å vise hvordan gravemaskinførere kan jobbe mer effektivt, sikkert og fleksibelt med gravemaskinen takket være Engcons moderne redskaper.

– Det er viktig at de uinnvidde får se produktene i sving, for det er mange som har vanskelig for å tro at tiltrotatoren virkelig er så effektiv som den er. Derfor kjører vi demonstrasjoner med en gravemaskin utstyrt med vår tiltrotator og vårt automatiske, hydrauliske hurtigfeste sammen med en samling av våre hydrauliske redskaper som utfører ulike oppgaver. I år har vi dessuten med oss to maskiner som de besøkende får mulighet til å prøvekjøre. Vi vet at de som prøver produktene, blir salige, sier Anders Smith, Region Director i Engcon.

Det finnes tre store maskinmesser som avholdes hvert tredje år: Intermat i Frankrike, Bauma i Tyskland og Conexpo i USA. Conexpo har over 2000 utstillere og 150 forelesninger over fem dager. Messen i 2020 arrangeres 10. – 14. mars i Las Vegas. Men dette er ikke første gang Engcon deltar på Conexpo.

– Gjennom tidligere års deltakelser har vi lært oss hva som fungerer, og nå vil vi sørge for en enda sterkere tilstedeværelse. Vi er for eksempel svært stolte over å samarbeide med noen av de største influenserne i bransjen. De er pionerer i bransjen og investerte tidlig i en tiltrotator og EC-Oil. De mener at den nye teknologien fungerer så bra, at de uoppfordret forteller om det i sine kanaler. Under Conexpo har vi nå gjort det slik at interesserte kan møte dem på vår stand. Vi vil at tiltrotatoren skal være like selvsagt i Nord-Amerika som den er i Norden, og da må vi tørre å satse, sier Anders Smith.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur