Enwa har vunnet kontrakten for vannbehandlingssystemer og stålbassenger for det nye Tøyenbadet. Det nye Tøyenbadet vil bestå av åtte bassenger, og omtrent 2,2 millioner liter vann skal sirkulere gjennom vannbehandlingssystemene i timen. Kontrakten vil være blant de største i selskapets historie.
Publisert: 23.06.2019 

Enwa vinner det nye Tøyenbadet

Enwa har vunnet kontrakten for vannbehandlingssystemer og stålbassenger for det nye Tøyenbadet. Det nye Tøyenbadet vil bestå av åtte bassenger, og omtrent 2,2 millioner liter vann skal sirkulere gjennom vannbehandlingssystemene i timen. Kontrakten vil være blant de største i selskapets historie.

Oslo kommune har nå vedtatt og bevilget penger til å rive Tøyenbadet, og bygge et nytt og moderne badeanlegg på samme tomt. Det nye Tøyenbadet blir blant Norges største badeanlegg, og med Kultur- og idrettsbygg Oslo KF som ansvarlig byggherre.

Enwa Badeanlegg AS har, sammen med søsterselskapet Enwa PMI AS, blitt tildelt en ny stor kontrakt om prosjektering og levering av stålbassenger, rørsystemer og vannbehandlingsutstyr til det nye hovedbadet i Oslo.

Samspill

– Det som gjør prosjektet ekstra spennende er at kontrakten blir utført som en samspillentreprise i to faser. Fase 1 er samspillsfasen hvor vi, sammen med byggherre og konsulent, skal prosjektere og kalkulere fastpris for leveransen. Fase 2 er byggefasen hvor vi skal bygge og igangkjøre anlegget, sier Enwas prosjektleder Magnus Petersen.

– Prosjekteringen er allerede i gang og anlegget skal være klart i 2023. Siden dette er en samspillssentreprise har vi ikke på nåværende tidspunkt beregnet en eksakt kontraktsverdi, men i anbudsprosessen ble kontraktsverdien stipulert til omtrent 150 MNOK, sier daglig leder i Enwa Badeanlegg AS Jonny Mørch.

Det nye Tøyenbadet

Med totalt åtte bassenger og en vannflate på 2 730 kvadratmeter, vil det nye Tøyenbadet bli Oslos største badeanlegg når det står klart i 2023. Ulike badetemperaturer og store arealer med varierende vanndybder vil gi gode forhold for svømmeopplæring og varierte opplevelser.

Anlegget strekker seg over flere hundre meter, og vil bestå av et innendørsbad med fire bassenger samt et utendørsbad med fire bassenger. Her kan man blant annet boltre seg i idrettsbasseng, stupebasseng, familiebasseng, varmtvannsbasseng og småbarnsbasseng. I tillegg blir det vannsklie både inne og ute, samt en kafeteria. I anlegget etableres også en flerbrukshall tilrettelagt for innendørs ballidrett med spilleflate på 25x45m.

5,6 millioner liter krystallklart vann

– Det bli spennende å finne den optimale løsning på å holde 5600 kubikkmeter vann krystallklart og fristende for badende – det er 5,6 millioner liter vann. En anstendig mengde, sier Petersen.

Stor ordrereserve og rekruttering av nye medarbeidere

Enwa har den siste tiden vunnet flere store kontrakter og hadde ved nyttår en historisk høy ordrereserve på nærmere en ½ milliard kroner.

– Nye flotte kontrakter og en historisk høy ordrereserve gjør at vi nå ansetter flere flinke folk i konsernets divisjoner, dette gjelder både fagarbeidere og ingeniører, sier konsernsjef Flemming G. Wessman.

Spesialisert på vann

Selskapet har lang erfaring med vann. I over 30 år har de bidratt til badeanlegg, industri, sykehus, hotell, skip og oljeplattformer, for å nevne noe. Prosessanlegg og infrastruktur for vannforsyning og fjernvarme utgjør de viktigste arbeidsområdene. ENWA har mer enn 200 ingeniører, fagarbeidere og lærlinger som hovedsakelig har vann som spesialfelt.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur