Statens vegvesen jobber for å holde veiene åpne året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Nå kan du få varsel på SMS hvis din fjellovergang eller vei må stenge. Foto: Odd Walter Hirsivaara
Publisert: 22.11.2022 

Få SMS-varsel når fjellovergangen eller veien må stenges

Det er meldt snø og vinteren er på vei. Nå kan du få SMS-varsel hvis din fjellovergang eller vei må stenges på grunn av dårlig vær.

– Tjenesten er svært enkel å bruke, forklarer Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen: 

På www.vegvesen.no/fjelloverganger kan du enkelt abonnere på SMS-varsling for den eller de strekningen(e) du ønsker. I tillegg til fjellovergangene, gjelder tjenesten også for værutsatte veier som ofte blir stengt på grunn av vanskelige vær- og føreforhold. Tjenesten gjelder for i alt 107 veistrekninger. 

Beskjed når veien stenger og åpner igjen 

– Vi i Statens vegvesen gjør alt vi kan for å holde veiene åpne året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Når vi må innføre kolonnekjøring eller stenge en vei, er det for å ivareta din sikkerhet. Det kan skje på kort varsel, forklarer Laksforsmo.

Hvis du som trafikant abonnerer på SMS-varsel, vil du få en SMS hvis veien må stenge eller det innføres kolonnekjøring, og du vil få informasjon om forventet varighet. Du mottar et nytt varsel når veien er åpen igjen. 

Du kan bestille varsling for så mange strekninger du vil, og tjenesten er gratis. SMS-varslingen er aktiv frem til du melder deg av. På vegvesen.no kan du også se om fjellovergangen er åpen, lese trafikkmeldinger og sjekke værforholdene fra live webkamera. 

Slik fungerer SMS-tjenesten

Som abonnent får du varsel straks stengningen registreres som en trafikkmelding hos Statens vegvesen. På www.vegvesen.no/fjelloverganger registrerer du ditt eget telefonnummer før du får tilgang til en meny med alle strekningene som tilbys. 

SMS-en er bygd opp slik:

  • Vegnummer, vegnavn/fjellovergang navn
  • Innhold i vegmeldingen og hva det meldes om 
  • Hvor lenge situasjonen er forventet å vare 
  • Lenke til den aktuelle fjellovergangen sin side 

– Vi vet at god trafikkinformasjon og en mest mulig forutsigbar reise er viktig for trafikantene. SMS-varslingen kan derfor være en nyttig tjeneste for trafikantene, sier Laksforsmo.  

Sjekk vær- og føremeldinger

Han anbefaler alle som skal ut på veien i det aktuelle området, om å bruke flere informasjonskilder i tillegg til SMS-varsling:  

  • Følg med på vær- og føremeldinger  
  • Planlegg turen og få oppdaterte vei-  og trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk   
  • Følg Vegtrafikksentralene våre på Twitter 
  • Publikumstelefon 175 
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur