Foto: Statens vegvesen
Publisert: 04.12.2023 

Færre omkom i trafikken i november – ingen i Vestfold og Telemark

Seks mennesker omkom i novembertrafikken. Det er halvparten så mange som i november i 2022, da 13 omkom. Ingen av disse var i Vestfold og Telemark.

Så langt i år er 113 drept på norske veier. Det viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall.

– Vi er glad for den positive utviklingen og at ingen omkom i trafikken i Vestfold og Telemark i november. 113 drepte på norske veier hittil i år er likevel for mange, understreker Vibeke Lin Jacobsen i Statens vegvesen.

Hittil i år har 5 personer omkommet i trafikken i Vestfold og Telemark. I fjor i samme periode var tallet 12.

Alle de drepte er over 40 år

Det var ingen ungdommer som omkom i november. Alle de døde var over 40 år.

– Vi har ingen å miste, uansett alder. Etter flere måneder som har krevd unge liv, er det likevel godt å se at november ikke har krevd like unge ofre, sier Jacobsen.

Dødsfallene, fem menn og en kvinne, skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland. Det var primært møte- og utforkjøringsulykker, men en fotgjenger mistet også livet i november.

Vi er blitt litt mer oppmerksomme i trafikken

Uoppmerksomhet er fortsatt er en av de viktigste årsakene til alvorlige trafikkulykker, ofte med døden til følge. Folk gjør litt færre ting mens de kjører bil i dag, og er blitt litt mer oppmerksomme enn for bare få år siden Dette viser en undersøkelse laget på oppdrag fra Statens vegvesen (TØI).

– Allikevel er det greit med en påminnelse i disse juletider at alle kjører oppmerksomt og tar seg den ekstra tiden for at det går bra – for oss alle. Det er også viktig at man pakker bilen riktig og sikrer løse gjenstander, avslutter Jacobsen.

Les mer om hvordan du sikrer tingene dine i bilen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur