Publisert
22.05.2018

Ferjefri E39: Ønsker å støtte opp om norsk industri og inviterer til bransjetreff

Ferjefri E39 er Norges største samferdselsprosjekt, og 11. juni avholder de bransjetreff for maritim sektor i Bergen. Der vil de presentere framdriftsplanene, forteller prosjektleder Kjersti Kvalheim Dunham i Statens vegvesen. – Vi ønsker selvsagt å støtte opp om norsk industri og maritim verdiskapning og her er det store muligheter for å inngå spennende og langvarig […]

Ferjefri E39 er Norges største samferdselsprosjekt, og 11. juni avholder de bransjetreff for maritim sektor i Bergen.

Der vil de presentere framdriftsplanene, forteller prosjektleder Kjersti Kvalheim Dunham i Statens vegvesen.

– Vi ønsker selvsagt å støtte opp om norsk industri og maritim verdiskapning og her er det store muligheter for å inngå spennende og langvarig samarbeid, sier hun.

Spesielt interessant for industri – og konsulentbransjen

Ferjefri E39 skal halvere reisetiden mellom Kristiansand og Trondheim og erstatte ferjer med nye marine konstruksjoner.

På investeringsprosjekter har anleggsentreprenører tradisjonelt sett vært vår kontraktspart, og har gjennomført bygging av tunneler, veger og konstruksjoner. Vi har i mindre grad kjøpt varer direkte fra leverandører til den utførende parten. Siden Ferjefri E39 er et helt unikt prosjekt, ser vi på alternative løsninger for å sikre at vi får gjennomført prosjektene våre, forklarer Dunham

Eksempelvis vil en flytebru til kryssing av Bjørnafjorden innebære en stor og kostbar leveranse av stålelementer. Vi ønsker derfor å gå i dialog med et marked som har god og lang erfaring med prosjektering av denne typen leveranser, sier hun.

Ønsker å knytte nye kontakter og undersøke muligheter for samarbeid

Vi tror at bransjetreffet blir interessant både for industri som har erfaring fra offshore, stål, olje, gass, verft og rederier. Det blir spennende å knytte nye kontakter og undersøke mulighetene for å kunne inngå samarbeid med en bransje som har lang erfaring med marine konstruksjoner. På bransjetreffet vil de få ytterligere informasjon om forventet arbeidsvolum fremover slik at de kan begynne å planlegge et eventuelt samarbeid med oss, avslutter Kjersti Kvalheim Dunham.

Informasjon om program og påmelding finner du her.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur