Statssekretær Tom Kalsås klipper snoren assistert av elever fra Hemsedal skole, Statens vegvesen og Anlegg Øst Entreprenør AS. Foto: Simen Aastorp Haga
Publisert: 26.09.2023 

Folkefest på veiåpning i Hemsedal

Statens vegvesen og Hemsedal kommune inviterte til folkefest på vegåpning på rv.52 mandag formiddag. Og fest ble det.

Hemsedal skole hadde samtlige 350 elever ute på historisk vandring med innlagt trafiikksikkerhets-kviss da den nye gangvegen ble prøvegått før den offisielle åpningen.

Underholdning og lokalt engasjement

Avdelingsdirektør Ingunn Foss i Utbyggingsområder sørøst i Statens vegvesen var proff og effektiv konferansier. Det var ung musikk fra scenen med Rakel fra Voice med band, kinesisk dans og selvfølgelig Ola Tveiten før skolelever fikk holde båndet som statssekretær Tom Kalsås i Samferdselsdepartementet klippet over da gangveien ble offisielt innviet.

Tre utbedringsprosjekter på ett år

Anlegg Øste Entreprenør AS har det siste året i samarbeid med Statens vegvesen jobbet med tre utbedringsprosjekter på rv.  52 fra Trøim til Vestland grense og som alle er ferdig denne høsten.

Det gjelder 1,8 km gang/sykkelvei langs rv. 52 fra Trøim til Holde bru og avkjøringen til Hemsedal alpinanlegg. På Bjøberg er kolonneplassen utvidet og oppgradert med blant annet belysning. På høyfjellet er det bygd fire kilometer med fresegaten langs rv. 52 fram til Vestland grense. Dette og utbedringene på Bjøberg vil bidra til å øke trafikksikkerheten og øke vinterregulariteten på Hemsedalsfjellet.

Bra for trafikksikkerhet og framkommelighet

Anleggsarbeidene på disse tre utbedringsprosjektene har vært i gang i vel et år. Til gangsvegen i Trøim er det sprengt ut vel 14 000 kbm steinmasser og gravd ut 8500 kbm jordmasser. Til oppbygging av gangveien er det brukt vel 4000 kbm steinmasser.

Statssekretær Tom Kalsås i samferdselsdepartementet berømmet Statens vegvesen og Anlegg Øst Entreprenør AS for vel utført arbeid og gratulerte alle hemsedøler med de nye veganleggene.

Ros til arrangørene

Kommunen fikk, også ros for en fin ramme rundt arrangementet. Og i tillegg til all underholdningen  fra scenen var  Vegvesenets velsmakende vaffelverk et like sikkert trekkplaster som alltid.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur