Biler i kolonne på E16 mellom Bergen og Voss. Foto: Ingrid Feet Bjørgo/Statens vegvesen
Publisert: 13.06.2024 

Forventer mye trafikk på E16 mellom Bergen og Voss i helgen

Det er Voss cup i helgen, og det pågår vegarbeid på E16 mellom Bergen og Voss. Statens vegvesen forventer mye trafikk og har tilpasset arbeidene, men trafikanter som skal mot Voss må beregne god tid og forberede seg på køer og redusert fremkommelighet.

Statistikken sier at trafikken starter tidlig fredag og at det er mest trafikk i tidsrommet mellom klokken 12:00 og 18:00 fredag og 12:00 og 17:00 søndag. Det betyr at selv om man kjører tidlig, så kan det bli køer.

Det er tidvis kolonner med ledebil og lysregulering på strekningen. Statens vegvesen har tilpasset arbeidene med hensyn til økt trafikk i retning Voss fredag og mot Bergen søndag. Likevel må trafikanter beregne god tid og være tålmodige. Unngå farlige forbikjøringer, slik at alle kommer trygt frem.

Tiltak for å sikre best mulig fremkommelighet

Statens vegvesen har gjort tilpasninger i arbeidsområdene for å bedre fremkommeligheten i helgen:

  • Det er ledebil fra Langhelle til Boge, og trafikken retning mot Voss har prioritet fredag, og mot Bergen søndag.
  • Ekstra ressurser er satt inn på ledebilkjøring i begge retninger, og tilstedeværelse langs vegen.
  • Ved Dalseid er det lysregulering og intervallet reguleres slik at trafikk mot Voss blir prioritert fredag, og mot Bergen søndag.
  • Kvelds- og nattarbeidet mellom Dalseid og Bolstad er utsatt til klokken 22 fredag.

Om arbeidene som pågår

Det pågår utbedring og vedlikehold på E16 mellom Bergen og Voss, blant annet med oppgradering av vegtunneler med lengde over 500 meter mellom Stanghelle og Voss. Utstyret i tunellene er utdatert og holder ikke dagens sikkerhetskrav, og må derfor skiftes ut. BKK arbeider også på og langs E16 med framføring av anleggsstrøm for fellesprosjektet Arna–Stanghelle.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur