Bilde fra signering: Irene Måsøval, direktør i Fornebubanen, Christian Tanum, daglig leder i HAB og Federico Conde, direktør for Europa i Dragados signerer Fornebubanens største kontrakt. Foto: Fornebubanen
Publisert: 16.01.2024 

Milliardkontrakt signert på Fornebubanen

Mandag signerte Fornebubanen kontrakt med HAB-Dragados ANS Joint Venture til oppføring av råbygg for Fornebu stasjon og base. Kontrakten har en estimert verdi på 2,25 milliarder kroner og er forventet å bli den største kontrakten på hele Fornebubanen.

– Bygging av en underjordisk T-banestasjon og base av denne størrelsen har aldri tidligere blitt gjort i Norge. I Fornebubanen er vi glade for at vi nå kan påbegynne den komplekse og unike oppgaven, og vi ser frem til å samarbeide med HAB-Dragados ANS, som leverte det beste tilbudet både på pris og kvalitet, sier Irene Måsøval, direktør i Fornebubanen.

Daglig leder i HAB, Christian Tanum sier at kontraktsinngåelsen markerer en milepæl for HAB og deres samarbeidspartner, Dragados.

– Tildelingen av Fornebu stasjon og base markerer en milepæl for HAB-Dragados ANS. Kontrakten gir en unik mulighet til å spille en sentral rolle i både utformingen av Fornebubanen og å bidra til å forbedre transporttilbudet for innbyggerne i og rundt Oslo og Akershus. Vi er stolte og takknemlige for å få være en del av denne utbyggingen, og ser frem til et godt samarbeid med både med samarbeidspartnere og Fornebubanen.

– Samarbeidet gir begge selskaper muligheten til å dra nytte av hverandres kompetanse og vi ser frem til å få være med på et spennende og komplekst prosjekt. Vi er sikre på at dette partnerskapet vil sørge for at vi leverer et godt prosjekt for Fornebubanen, avslutter Tanum.

Råbygg Fornebu stasjon og base skal romme den fremtidige endestasjonen på Fornebubanen og inneholder i tillegg store arealer for verksted, vaskehall og base for 28 vognsett. Råbygget for Fornebu stasjon og base vil ligge under mye av den bebyggelsen som andre senere skal bygges på Fornebu.

– Råbygget vil bli et gigantisk betongbygg under bakken med en utstrekning på cirka 500 x 100 meter med 358 store og små rom. Vi forventer at det går med cirka 115 000 kubikkmeter betong.

Line Johanne Strætkvern Pedersen blir prosjektleder for det store oppdraget. Byggearbeidene er planlagt å starte i mars 2024 og vil pågå til 2027.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur