Foto: Infranord Norge AS
Publisert: 17.11.2023 

Moderne maskinpark for effektivitet

Infranord Norge AS investerer i ny spesialisert maskinpark som på en svært effektiv og moderne måte kan bygge nye og skifte ut eldre kontaktledningsanlegg på jernbanen.

– Med den nye maskinparken kan vi gjennomføre utbygging og fornying av kontaktledningsanlegg med høy effektivitet og kortere avstenging av jernbanen. Det kommer til å ytterligere styrke vår konkurrenskraft på det norske markedet, sier Rolf Roverud, administrerende direktør for Infranord Norge AS.

– For å kunna fornye kontaktledninger med mindre påvirkning på gods- og passasjertrafikken, trenger vi maskiner og utstyr som raskt kan bevege seg inn og ut av arbeidsområdet. Utstyret vi nå skaffer oss gjør at vi kan kjøre i togfart, noe som reduserer transporttiden og øker tiden vi kan arbeide i sporet.

Det spesialiserte utstyret, som skal bygges av SVI S.p.A i Italia, består av ni enheter som kan kjøre sammen som et tog eller fungere som separate enheter når de utfører sin del av arbeidet. Maskinene kompletterer vårt nye fundamentboretog og med disse i kombinasjon kan vi gjennomføre arbeidet med økt effektivitet. Maskinene er også tilpasset for å kunne arbeide på strekninger hvor det nye signalsystemet ERTMS er innstallert.

Den nye maskinparken kan kjøres på HVO, noe som i betydelig grad reduserer C02-utslippet fra driften, og er også utformet for å være en god og sikker arbeidsplass for våre medarbeidere. Maskinene kommer til å bli levert suksessivt i perioden desember 2024 til april 2025 og planen er at de da går direkte inn i et av våre pågående prosjekt. Maskinene vil bli sertifisert for bruk i både Norge og EU.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur