Foto: Morten Wanvik/Morten Wanvik AS
Publisert: 22.11.2022 

NCC en sentral entreprenør for Bybanen

NCC gratulerer Bergen med dagens åpning av Bybanens linje 2 fra Bergen sentrum til Fyllingsdalen. Dermed har NCC levert sitt ellevte Bybane-prosjekt, og har samlet gjennomført arbeider for Bybanen Utbygging for i overkant av tre MRD NOK.

– NCC i Bergen har jobbet for Bybanen Utbygging siden starten i 2008. I dag er vi svært stolte og glade over at linje 2 til Fyllingsdalen åpner for publikum, sier avdelingssjef Henning Simonsen i NCC i Bergen.

Fredag 18.november ble traséen til Fyllingsdalen offisielt overlevert med markering og taler, og i helgen var det førpremiere med gratis prøvekjøring for publikum.

Bybanen prioritert kunde

NCC har hatt fire kontrakter i forbindelse med Bybane-byggingen mellom Bergen sentrum og Fyllingsdalen, blant annet byggingen av entreprisene D16 Fyllingsdalen og D14 Mindemyren med Kristianborg holdeplass.

Ståle Liland i NCC har vært prosjektleder ved sju av Bybane-entreprisene de senere år.

– Bybanen er en prioritert kunde for NCC, og som entreprenør prøver vi hele tiden å løse utfordringene og bygge Bybane-prosjektene mest mulig effektivt. Og ikke minst bidra til godt samspill og finne de gode løsningene for byggherre, sier prosjektleder Liland, som sammen med avdelingssjef Simonsen gratulerer Bergen med åpningen av den nye Bybane-traséen.

Utbyggingen av Bybanen i Bergen startet i 2008 og med NCC som sentral entreprenør på alle de fire byggetrinnene.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur