Foto: NCC
Publisert: 09.03.2020 

NCC med stor asfaltsatsing på Sørlandet

NCC Industry har besluttet å sette opp en ny asfaltfabrikk på Rugsland utenfor Kristiansand. Dette vil styrke NCCs posisjon i vei- og asfaltmarkedet på hele Sørlandet.

NCC har vært tilstede med asfaltfabrikk på Rugsland i en årrekke og tiden er nå inne for en kraftig fornyelse gjennom en ny og moderne asfaltfabrikk. Produksjonskapasiteten økes betydelig og fabrikken vil produsere asfalt på en mer bærekraftig måte. Planene er nå godkjent av kommunen.

– Det er veldig gledelig at vi nå har fått godkjennelse til å investere i en ny, toppmoderne asfaltfabrikk på Rugsland. Det er et spennende marked på Sørlandet og vi ønsker å kunne tilby nye og eksisterende kunder kvalitetsasfalt fra en helt ny asfaltfabrikk, sier Joar Caspersen, administrerende direktør i NCC Industry.

Starter arbeidet til våren

Arbeidet med å sette opp den nye asfaltfabrikken starter opp til våren og skal etter planen stå klar til å produsere asfalt i løpet av senhøsten 2020. Dermed går den gamle asfaltfabrikken nå inn i sin siste sesong og vil produsere helt frem til den nye fabrikken står klar.

Den nye asfaltfabrikken på Rugsland, vil i likhet med den forrige fabrikk-investeringen på Steinskogen i Bærum, være topp moderne og ha god kapasitet til å produsere asfalt med betydelig lavere Co2-utslipp enn den gamle.

– Ved å fyre med trepellets i kombinasjon med økt andel gjenbruksasfalt, vil miljøfordelen med å velge NCC sin asfalt være stor, understreker Caspersen.

Solid posisjon

NCC Industry har over lengre tid satset stort i Sør og har opparbeidet en solid posisjon i markedet og gjennomført store og små asfaltprosjekter. Nylig ble det også ansatt ny distriktssjef i Stavanger, som er et ledd i en videre satsing i Sør.

– Vi ønsker å markere oss på Sørlandet. Det er mange spennende prosjekter på gang i dette området, og vi ønsker å ta del i dette. Med en ny asfaltfabrikk med økt kapasitet i Kristiansand, og en re-lansering av NCC Industrys tilstedeværelse i Stavanger og Rogaland, er vi i ferd med å få et solid fotfeste i asfaltmarkedet i Sør. Det er spennende tider, sier Joar Caspersen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur