Trond Michael Andersen. Foto: Konnekt
Publisert: 07.07.2023 

Ny leder for Konnekt – Nasjonalt kompetansesenter for samferdsel

Trond Michael Andersen blir ny leder for Konnekt fra 1. september. Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for teknologi i divisjonen drift og vedlikehold i Statens Vegvesen.

Trond Michael Andersen tar over som leder etter Abdul Basit Mohammad som har ledet Konnekt de tre siste årene.

Andersen har en doktorgrad innenfor matematisk modellering av tilstandsbasert vedlikehold, han har jobbet i Statens Vegvesen siden 2015. Den nye lederen har god kjennskap til både akademia og næringslivet gjennom sin fartstid da han også har vært rektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og undervist på NTNU. Andersen tar med seg mye kunnskap og rikelig med erfaring fra en rekke sektorer inn i stillingen som leder. Han har tidligere vært administrerende direktør i Helse Midt-Norge, forsker og forskningsleder ved Marintek og prosjektleder i Statoil.

Andersen bor i Trondheim, nærmere bestemt på Lade med kone og har to barn. Han kommer til å lede Konnekt fra Trondheim mens kontoret i Oslo fremdeles består.

– Jeg ser virkelig frem til å lede Konnekt videre. Kompetanse blir bare et enda viktigere tema å fokusere på i årene som kommer med tanke på utnyttelse av ny teknologi, og ikke minst for å nå bærekraftsmålene. Dette er en mulighet for å jobbe langsiktig og strategisk med kompetanse i en bransje som omsetter for 100 milliarder og har mer enn 65 000 ansatte, forteller den nye lederen.

– Med Trond Michaels bakgrunn fra akademia så vel som hans erfaring og innsikt i sektoren som helhet, er vi sikre på at han kan ta Konnekt videre og lede senteret på en god måte, sier Jane Bordal som er styreleder i Konnekt

– Trond Michael har alltid vist et brennende engasjement for kompetanse og kompetanseutvikling, det vil komme til godt med i hans nye rolle som leder for Konnekt.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur