Publisert
25.04.2018

Oppfordrer norske gründere til å delta

Acciona lanserer den andre runden av i'mnovation, en akselerator for infrastruktur og fornybar energi for oppstartsbedrifter. Gjennom i'mnovation #Startups-programmet, som er en del av selskapets nye åpne innovasjonsstrategi, søker Acciona å finne og fremme gründere som utvikler nyskapende teknologier og metoder innen infrastruktur, fornybar energi og servicesektorer. i'mnovation er et banebrytende program i Europa. Det […]

Acciona lanserer den andre runden av i'mnovation, en akselerator for infrastruktur og fornybar energi for oppstartsbedrifter. Gjennom i'mnovation #Startups-programmet, som er en del av selskapets nye åpne innovasjonsstrategi, søker Acciona å finne og fremme gründere som utvikler nyskapende teknologier og metoder innen infrastruktur, fornybar energi og servicesektorer.

i'mnovation er et banebrytende program i Europa. Det er fullført en vellykket første runde, hvor åtte startups lanserte ni pilotprosjekter ved hjelp av Accionas forretningsenheter. I år søker Acciona oppstartsbedrifter som arbeider med teknologier som blockchain, Big Data, robotteknologi, energilagring, digitalisering av byggeprosesser, arbeidsflytstyring og smart mobilitet. De utvalgte oppstartsbedriftene vil utvikle et pilotprosjekt med støtte og finansiering fra Acciona. Påmeldingsfristen er 13. mai. Du kan melde deg på her.

Gjennom sine seks forskjellige forretningsenheter, byr Acciona på en rekke utfordringer som oppstartbedrifter kan tilby sine løsninger på. Vinnerne annonseres i slutten av mai. De vil starte et tre måneders samarbeid med Accionas eksperter for å utvikle pilotprosjekter som skal teste levedyktigheten av ideen i full skala. Etter den perioden, vil Accionas eksperter vurdere muligheten for full oppstart.

Acciona ønsker å inkorporere nye teknologier i sine virksomheter for å overvinne tekniske utfordringer og forbedre selskapets konkurranseevne. Foreslåtte temaer dette året:

Utforming av fremtidens el-nett ved hjelp av teknologier som blockchain for å sikre sporing av energi, styring av etterspørselen og forbedring av sikkerheten i forsyningskjeden og effektivitet i opprinnelsesgarantien.
Nye teknologier for energilagring, utvikle nye løsninger som bruker kraftelektronikk i stedet for store litiumbatterier.
Nye materialer som er anvendbare for fotovoltaisk teknologi som gjør det mulig å optimalisere ressurser, redusere kostnader og øke verdiskapningen gjennom mer bærekraftige moduler.
Avansert styring av drift og vedlikehold i vind- og infrastrukturanlegg, med tanke på forutsigbart vedlikehold og arbeidsflytbehandling.
Tilknyttede prosjekter som samler sanntidsinformasjon for å ta avgjørelser på en enkel måte på grunnlag av hvert infrastrukturprosjektets utførelsesprosess.
Smart mobilitet, det vil si analyseverktøy for å håndtere tilbud og etterspørsel i avanserte mobilitetstjenester i byene.
Semantisk analyse og Big Data-teknikker brukt til prosjektdokumentasjon for verdiøkning og kunnskapsgenerering i Acciona.
Løsninger som gir sporbarhet for juridisk og teknisk dokumentasjon gjennom hele livssyklusen til et anlegg eller en infrastruktur.
Avanserte robotteknikk relevant for Accionas forretningsområder.

Målet med dette oppstartsprogrammet og andre innovasjonsinitiativer i selskapet er å skape et økosystem som inkorporerer eksternt talent og forbedrer intern kompetanse. I den første runden av Accionas oppstartsakselerator ble åtte selskaper valgt ut fra over 100 søkere, og alle arbeider fortsatt sammen med Acciona.

i'mnovation #Startups utvider Accionas innovative fokus mot en åpen innovasjonsmodell. Det er et initiativ utviklet for å oppdage disruptive teknologier som vil definere «før» og «etter» i forretningsmodeller i sektoren.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur