Gjermund Sogn, adm. dir. i Nordic Infrastructure Group. Foto: Inin Group AS
Publisert: 19.01.2023 

Rail Supply med kontaktledning-kontrakt i Sverige

Den norske utstyrsleverandøren Rail Supply har blitt tildelt en kontrakt på 28,5 millioner svenske kroner for levere kontaktledningssystemet til Varberg-tunnelen som ligger på den svenske Vestkystbanen.

Utvidelsen av jernbanen gjennom Varberg er ett ledd i ekspansjonen av hele Vestkystbanen mellom Gøteborg og Lund. Med et ferdig oppgradert dobbeltspor vil kapasiteten på linjen bli større og øke frekvensen på rutene for både person- og godstog.

Som del av kontrakten skal Raily Supply sitt svenske datterselskap, Rail Supply AB, levere kontaktledningssystemet som skal bruke i Varberg-tunnelen. Produsenten av kontaktledningssystemet er den sveitsiske leverandøren Furrer+Frey.

Rail Supply har hovedkontor på Nannestad i Norge. Selskapet er et heleid datterselskap av Nordic Infastructure Group AS, som igjen er eid av Euronext Growth-noterte Inin Group AS.

– Rail Supply har utstrakt erfaring fra installasjon av overledninger og kontaktledningssystemer, samt 20 års spesifikk erfaring med Furrer+Frey sine systemer. Denne fagkunnskapen er en vesentlig årsak til hvorfor Rail Supply har blitt tildelt denne betydelige kontrakten, sier Gjermund Sogn, administrerende direktør i Nordic Infrastructure Group.

Raily Supply skal levere prosjektet som underleverandør til Infranord AB, som igjen er underleverandør til Implenia Sverige AB. Sluttkunden er det svenske Trafikverket.

Arbeidet vil begynne umiddelbart og pågå gjennom 2023.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur