Foto: Katrine Lunke
Emner
Publisert
01.09.2021

Rejlers løfter digital innovasjon inn i ledergruppen

Anders Jensen Jåma går 1. september inn i ny rolle som leder for digital utvikling og innovasjon i Rejlers Norge. Han får ansvaret for å drive den digitale utviklingen i selskapet, på tvers av avdelingene infrastruktur, industri, energi og bygg.

– Vi kan ikke lenger jobbe i siloer, med egen avdeling for digitale løsninger på siden. Alt henger sammen med alt, og digital innovasjon berører alle avdelinger og alt vi driver med, sier Jåma, som vil jobbe med digital utvikling både internt og for kundene.

Rejlers er en av Nordens største og raskest voksende teknologikonsulentselskaper, og satsingen på digital utvikling gjelder for hele konsernet, med hovedkontor i Sverige og 2400 ansatte.

Smarte løsninger i smarte bygg

Som rådgivere er Rejlers ivrige etter å kobles på tidlig i prosessen ved utvikling av smarte bygg, for å sikre best mulige løsninger for eierne og eventuelle leietakere.

– Samtidig er jeg opptatt av at bransjen selv må være villige til å ta risiko for å sikre innovasjon i fremtidens grønne bygg, sier den digitale innovasjonssjefen.

Internt har Jåma fått kallenavnet Smarte-Anders. Det fikk han fordi han til nå har ledet avdelingen som rådgir entreprenører og gårdeiere om smarte løsninger i smarte bygg, men også av andre grunner.

– Anders er vår digitale vaktmester. Han har lenge jobbet med å utvikle innovative løsninger, spesielt innenfor smarte bygg. Nå ønsker vi å overføre denne kompetansen til våre andre forretningsområder, infrastruktur, industri og energi. Det er på høy tid at vi løfter digital innovasjon opp på ledernivå, sier administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers.

Selskap med mange muligheter Jåma er utdannet elektroingeniør. Han har jobbet i Rejlers siden 2012, først som rådgiver og prosjektleder, siden som avdelingsleder. Nå tar han en ledende rolle i Norge.

– Jeg er en utålmodig type. Planen var egentlig å bli gründer selv, og starte egen IT-servicebedrift. Men i Rejlers har jeg fått lov til å forme min egen arbeidsdag og utvikle meg raskt med stadig nye utfordringer. Rejlers satser på unge, sultne ansatte som har mye energi og høye ambisjoner, i tillegg til solide fagfolk med lang erfaring. Det gjør arbeidsdagene både lærerike og morsomme, sier Jåma.

Anders Jensen Jåma blir fra 1. september en del av ledergruppen i Rejlers Norge. Selskapet har 130 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Sarpsborg, Hamar, Kristiansand, Arendal, Lyngdal og Stavanger. I Rejlers-konsernet er det totalt 2400 ansatte.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur