Denne uken blir det vedlikeholdsarbeid langs rv. 13 ved Myrkdalen. Først skal vegen freses før det blir lagt nytt asfaltdekke. Foto: Bård Asle Nordbø/Statens vegvesen.
Emner
Publisert
05.10.2021

Rv. 13 ved Myrkdalen får ny asfalt denne uka

Langs rv. 13 ved Myrkdalen, nærmere bestemt ved Kamben bom, blir det på kvelds- og nattestid utført fresing og legging av ny asfalt. Arbeidet skal være ferdig til fredag.

Arbeidet med å frese vegen startet i går kveld. Fresinga vil pågå i tre netter, og natt til onsdag starter entreprenøren å legge asfalt. Etter planen skal vegen være ferdig asfaltert til fredag.

Et midlertidig tiltak

Det er en strekning på nesten tre kilometer som skal få nytt asfaltdekke.
– Dette er en veg som er dårlig og hvor det er behov for å gjøre flere tiltak. Det at vi asfalterer nå er ikke den endelige løsningen. Vi legger ny asfalt for å gjøre denne delen av vegen litt bedre og tryggere å kjøre for trafikantene i påvente av andre tiltak senere, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Arne Magnar Hauglund.

Kan bli stengt i korte perioder

Arbeidet med fresing og asfaltlegging utføres kveld- og nattestid når det er minst trafikk langs riksvegen. I tidsrommet fra kl. 19.00 og frem til kl. 06.00 kan vegen bli stengt i korte perioder på inntil 30 minutter.

– Det er kan være entreprenøren må stanse trafikken i korte perioder for å få utført arbeidet. Dette er en veg som er ganske smal flere steder, og entreprenøren er avhengig av en del utstyr for å få utført arbeidet. Vi oppfordrer alle trafikanter til å vise hensyn til de som jobber langs vegen og til andre trafikanter, oppfordrer Hauglund.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur