Foto: Statens vegvesen
Publisert: 06.06.2024 

Rv. 36 Frednesbruen blir nattestengt for bruvedlikehold

Mandag 10. juni starter vedlikeholdsarbeidet av rv. 36 Frednesbruen i Porsgrunn. Bruen blir nattestengt i tre uker for å skifte ut brufuger.

Bruvedlikeholdet starter klokken 21.00 på kveldene og pågår frem til klokken 06.00 på hverdager i tre uker. I helgene tar vedlikeholdsarbeidet en pause.

Normalt vedlikehold for å ta vare på bruen

– Vi skal skifte ut eksisterende stålfuge på Herøyasiden av bruen til en ny og endret fuge. I tillegg skal vi bygge om asfaltfuger oppe på bruen. Dette er vanlig bruvedlikehold som vi må utføre ved jevne mellomrom, forklarer Stig Korpelin som er byggeleder for bruvedlikehold i Statens vegvesen.

Arbeidet vil foregå på kveld og natt på hverdager, og mens arbeidet pågår blir bruen stengt for trafikk.

– Arbeidet foregår på kveld og natt siden trafikken er lavest på denne tiden. Mens bruen er stengt, kan trafikantene benytte fv. 356 Porsgrunnsbruen. Omkjøring vil bli skiltet, forteller Korpelin.

Påvirker ikke skipstrafikken

På dagtid (klokken 06-21) vil trafikken langs rv. 36 gå over Frednesbruen.

– Bruen er åpen for trafikk på dagtid, men farten blir nedsatt. Dette fordi vi må etablere fugebruer over fugene mens vi arbeider med å skifte dem ut. Skipstrafikken blir ikke påvirket av dette arbeidet, og vi vil åpne bruen for skipstrafikken som normalt i hele perioden, sier Korpelin.

Vedlikeholdsarbeidet er planlagt å vare i tre uker og vil bli avsluttet i uke 26 som er siste uken i juni.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur