Emner
Publisert
04.04.2019

Signerte sin tiende kontrakt med Bybanen

3. april inngikk NCC kontrakt med Bybanen Utbygging i Bergen for bygging av entreprise D16 Fyllingsdalen. Kontraktsummen er på MNOK 207 millioner.

NCC er en betydelig entreprenør på byggingen av Bybanen i Bergen, og dette er den tiende entreprisekontrakten på Bybanen Utbygging.

– Bybanen er visjonær satsing på offentlig kommunikasjon i Bergen. Vi er derfor meget godt fornøyd med å være med på et nytt prosjekt for et bærekraftig Bergen, sier divisjonsdirektør Per Jonsson, leder for NCC divisjon Civil Engineering Norge.

Entreprisen D16 omfatter i hovedsak grunn- og betongarbeider og bygging av banen forbi Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen.

– Bybanen Utbygging har igjen valgt NCC noe som vi er utrolig stolte over, sier regionsjef Henning Simonsen i NCC Infrastructure Region Vest.

Arbeidene vil starte opp like over påske og pågå frem til sommeren 2021. I første omgang skal det utføres rigging og endel grunnarbeider. Betongarbeidene vil starte opp til høsten. Kontrakten vil gi arbeid til rundt 40 NCC ansatte samt UE.

NCC har gjennom ti kontrakter gjennomført arbeider for Bybanen på til sammen MNOK 1800.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur