Illustrasjonbilde. Foto: Veidekke
Publisert: 21.11.2023 

Skal bygge ny avløpstunnel i Stockholm

Veidekke har fått i oppdrag av Stockholm Vatten och Avfall å bygge Mässtunneln, som skal avlaste Stockholms avløpsnett og redusere risikoen for oversvømmelser. Kontrakten er en utførelsesentreprise med ordreverdi SEK 898 millioner.

I Veidekkes oppdrag inngår bygging av den fire kilometer lange Mässtunneln med tilhørende arbeidstunnel. Mässtunneln vil løpe fra Stockholmsmässan i Älvsjö, gjennom Solberga, Västberga og Midsommarkransen til Liljeholmen. Arbeidstunnelen bygges ved Kontrollvägen i nordre Solberga, og deretter bygges avløpstunnelen ved å sprenge og bore i to retninger. Byggestart er planlagt til desember i år, og tunnelen skal etter planen tas i bruk i 2030.

– Vi er takknemlige for fortsatt tillit fra Stockholm Vatten och Avfall og ser frem til å samarbeide om nok et prosjekt for å forbedre Stockholms miljø, sier Tomas Karlsson i Veidekke Anläggning Öst.

Mässtunneln er en ny etappe i arbeidet for langsiktig håndtering av Stockholms avløpsvann. Den nye avløpstunnelen fra Älvsjö til Liljeholmen vil avlaste det eksisterende avløpssystemet, gjøre det mulig å bygge flere boliger i området rundt Stockholmsmässan og redusere faren for flom ved skybrudd.

Kontrakten inngår i ordrereserven for fjerde kvartal 2023.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur