Slitt dekke ved John Collets plass. Foto: Sporveien
Publisert: 11.09.2023 

Sporveien bytter trikkeskinner og legger ny asfalt

Gammel asfalt og slitte trikkeskinner skal fjernes. Mandag 11. september starter Sporveien et nødvendig vedlikehold av trikkeinfrastrukturen mellom John Colletts plass og Rikshospitalet. Arbeidet på og nær sporet gjør at det må kjøres buss for trikk for de reisende i tre uker.

Trikkeskinnene og mye av asfalten ved John Colletts plass og stedvis i retning Rikshospitalet er i svært dårlig forfatning. Sporveien går derfor i gang med et høyst nødvendig vedlikeholdsarbeid førstkommende mandag. Arbeidet er planlagt å være ferdig i løpet av september.

Etterlengtet vedlikehold

– Vi er veldig glade for å kunne ta fatt på dette nødvendige arbeidet. Planen er å skifte ut gamle og slitte trikkeskinner ved John Colletts plass, og i områdene ved Problemveien og Gaustadalléen. I tillegg skal gammel asfalt fjernes, før vi reasfalterer og fuger på nytt inntil trikkesporene. Det er viktig å få utført denne jobben mens det ennå er varmt i været, sier prosjektleder Lars Berntsen i Sporveien.

Fokus på sikkerhet

Sporveien tar sikkerheten på største alvor og sørger for å ha trafikkvakter på plass når det skal jobbes såpass tett på sporene.

– Vi beklager ulempen for de reisende, men håper alle vil synes at resultatet blir bra til slutt, sier Sporveiens prosjektleder Lars Berntsen.

Det settes inn buss for trikk mellom Adamstuen og Rikshospitalet i uke 37. De to siste ukene av arbeidsperioden, i ukene 38 og 39, vil det kjøres buss for trikk mellom John Collets plass og Rikshospitalet. Se Ruter.no eller bruk Ruter-appen for reiseinformasjon.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur