Ørteren rasteplass, Nasjonal turistveg Hardangervidda. Illustrasjon: Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter MNLA
Publisert: 05.02.2024 

Statens vegvesen søker entreprenør til to nye rasteplasser langs Nasjonal turistveg Hardangervidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsslette og en kontrastfylt reise fra store vidder til møtet med det vestlandske fjordlandskapet. Langs veien i Hol kommune ligger Vardestopp og Ørteren rasteplasser vakkert til ved vannet Ørteren, med god sikt mot Hardangerjøkulen på klarværsdager.

De to eksisterende stoppeplassene skal nå oppgraderes med parkering og oppholdsareal. Landskapsarkitektene Bjørbekk & Lindheim står for utformingen av rasteplassene langs rv. 7, som likner hverandre både i et karakteristisk uttrykk og sin løsning, forteller landskapsarkitekt Svein Erik Bergem hos Bjørbekk & Lindheim:

– Rasteplassene Vardestopp og Ørteren er utformet etter samme lest i et forsiktig og lavmælt uttrykk med mottoet «LA VERE» som utgangspunkt; altså lage anlegg med så små inngrep i naturen som mulig.

Et lavkarbon-betongdekke «Kragen», er utformet som oppholdsareal og et element som formidler overgangen fra det menneskeskapte veianlegget til det naturlige landskapet, forteller Bergem:

– Betongkragen er rettlinjet og stram inn mot veianlegget, og bukter seg i ei organisk mjuk linje ut mot det naturlige landskapet og skaper varierte og unike små oppholdssteder.

– Vi ser frem til å signere kontrakt med en av regionens mange dyktige entreprenører, sier Per Finborud hos Statens vegvesen; strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Hardangervidda.

Bygg- og anleggsarbeidene utlyses som et åpent anbud i februar og skal etter planen påbegynnes i juni for å stå ferdig i september 2024.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur