Barth Eide overrekker prisen til Vegdirektøren. Cathrine Pia Lund, Adm. Direktør i Miljømerking Norge til høyre. Foto: Statens vegvesen
Publisert: 15.08.2023 

Statens vegvesen tildelt miljøpris

Miljømerking Norge har kåret Statens vegvesen til "Årets innkjøper 2022". Prisen ble delt ut mandag 14. august av Klima -og miljøminister Espen Barth Eide under Arendalsuka.

Allerede i dag er det flere store aktører som bruker innkjøpsmakten sin for å redusere klima- og miljøbelastningen. I Nettverk for miljømerket innkjøp i regi av Miljømerking Norge, som forvalter de to offisielle miljømerkene i Norge, Svanemerket og EU Ecolabel – finner vi mange av dem.

Bidrar til å få fart på den grønne omstillingen

Statens vegvesen, som er del av Nettverk for miljømerket innkjøp, har besluttet at alle anskaffelser til egen drift skal følge de strengeste miljøkravene, og bruker Svanemerket eller tilsvarende der det er mulig. Det har de gjort i rekordfart, samtidig som de skaper ringvirkninger langt utover egen drift, går det frem av juryens begrunnelse.

– Denne prisen er en bekreftelse på at vi gjør ting riktig og at vi er best i Norge til å etterspørre miljømerker i våre kontrakter på interndrift, men uten våre ansatte som gjør grønne valg hver dag så hadde vi ikke klart å bli best i klassen. Jobben framover er å bli enda bedre til å etterspørre miljøvennlige løsninger. Vi skal være best over tid, sier Sindre Røstad, seniorrådgiver Bygg og eiendom i Statens vegvesen.

– Vi heier på dem som ligger i forkant og bidrar til å gjøre det enkelt. Det gjør Statens Vegvesen. De krever at innkjøp skal være miljømerket med Svanemerket eller tilsvarende merker. Det gir miljøgevinst og skaper forutsigbarhet for næringslivet, og dette er vesentlig for en raskere grønn omstilling, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Miljømerking Norge, som forvalter de offisielle miljømerkene i Norge, Svanemerket og EU Ecolabel.

Utdelingen fant sted mandag 14. august kl. 1615 i Nordens telt, Rådhusgata 8 i Arendal.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur