Statens vegvesen jobber for å gjøre fremtidens reise på vei så forutsigbar som mulig for sjåførene. Foto: Bård Asle Nordbø/Statens vegvesen
Publisert: 28.02.2024 

Strategisk samarbeid for morgendagens sjåfører

Statens vegvesen jobber for å gjøre fremtidens reise på vei så forutsigbar som mulig for sjåførene. Da er strategisk retning og god styring avgjørende, der Sopra Steria er valgt som samarbeidspartner.

Hvordan kan ny teknologi gjøre hverdagen til sjåførene enklere? Og hvordan skal egentlig morgendagens veinett, tuneller og ferger driftes? Digitaliseringen av samfunnet skaper både muligheter og utfordringer for fremtidens transportsektor. For å lykkes, er strategisk rådgivning, styring og IT-ledelse avgjørende faktorer.

Statens vegvesen består av 4800 ansatte, og inkluderer både Vegdirektoratet og seks divisjoner. De har en dedikert IT-divisjon som leverer sikre, effektive og tilgjengelige IT-tjenester- og leveranser ut mot alle enheter i Statens vegvesen. Nå har de inngått rammeavtale med blant andre Sopra Steria, som skal bistå med kompetanse innen strategisk rådgivning, styring og IT-ledelse.

– Vi ønsker en styrt og effektiv bruk av leverandørmarkedet for å sikre kvalitet og høyt tempo i digitaliseringen av Statens vegvesen, her kommer Sopra Steria inn, sier Lars Kalfoss, direktør Statens vegvesen IT.

Avgjørende for digital transformasjon

Sopra Steria har jobbet med Statens vegvesen siden 2014, blant annet med å gjøre virksomheten smidigere og mer effektiv for å kunne levere bedre tjenester til bilister og næringslivet. Gjennom flere år har Sopra Steria blant annet bidratt med å utvikle selvbetjeningsløsninger ut mot publikum, noe som igjen har bidratt til økt effektivitet i etaten.

– En velfundert strategi og et rammeverk som legger til rette for god gjennomføring, er avgjørende for at selskaper som Statens vegvesen og andre kan levere på viktige samfunnsoppdrag. At Statens vegvesen ser at vi vil være en verdifull partner inn i det arbeidet, er vi veldig glade for, sier Hege D. Olsnes, direktør for forretningsrådgivning i Sopra Steria.

Strategisk partner

Sopra Steria er ett av selskapene som har inngått rammeavtalen for rådgivning, strategi, styring og IT-ledelse. Totalt var det 17 leverandører som deltok i konkurransen.

- Vi merker økt etterspørsel fra både offentlige og private virksomheter som ønsker en strategisk partner innen ulike segmenter av forretningsrådgivning og digital transformasjon. I Sopra Steria har vi et stort spenn av kompetanse og erfaring innen blant annet virksomhetsstyring og strategi. Vi bistår våre kunder med å utforme, justere, implementere og realisere strategier for å få effekt av digitalisering og omstilling, sier Olsnes.

Denne kompetansen var også avgjørende for at Statens vegvesen valgte Sopra Steria som strategisk partner.

– Sopra Steria kunne vise til tidligere omfattende prosjekter fra offentlig sektor og samferdsel som innbefatter blant annet strategiutvikling, innovasjon, veikart, multisky, kunstig intelligens og personvern. Dette er kompetanse vi ser frem til å få glede av fremover, sier Lars Kalfoss i Statens vegvesen.

 

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur