Select Language
  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Spanish
Hjem » Styrker byggherremiljøet i Sporveien
Styrker byggherremiljøet i Sporveien

Styrker byggherremiljøet i Sporveien

EMNE: Entreprenør
PUBLISERT: 07.mars.2018

Sporveien står overfor en periode der entrepriser i milliardklassen skal utlyses. Nylig samlet Sporveiens nye utbyggingssjef, Hanna Rachel Broch, 80 prosjektmedarbeidere til «Utbyggingsdagen 2018» for å styrke eget byggherremiljø.

Vi er i en spennende tid med mange store og omfangsrike prosjekter foran oss, sier Broch.

Sporveien har allerede et sterkt byggherremiljø med mange dyktige mennesker, men det blir ekstra viktig å legge vekt på kompetansebygging og utvikling for å imøtekomme prosjektene på best mulig måte.

Sporveien håndterer i 2018 et investeringsbudsjett på anslagsvis to milliarder kroner og opplever økt investeringsvilje som følge av befolkningsveksten. Utbyggingssjefen forteller at Sporveien ruster seg for å kunne tilby økt kapasitet og mer kollektivtrafikk for pengene.

Akkurat nå er vi i en fase hvor vi planlegger mange av prosjektene og kommer til å invitere til et leverandørmøte etter sommeren for å informere om kontraktene som kommer, sier Broch.

Infrastrukturprosjekter

Blant utbyggingsprosjektene er utbygging av Holtet trikkebase og Grefsen verksted, arbeid med trikkeinfrastruktur, oppussing av T-banestasjonen på Helsfyr, utvikling av infrastruktur og byrom på Majorstuen og omtrent 70 andre infrastrukturprosjekter. Utbyggingsprosjektene henger blant annet sammen med Trikkeprogrammet, som innebærer innkjøp av 87 nye trikker.

For å være rustet for ta imot nye trikker må infrastruktur utbedres og vi må ha kapasitet til å parkere og vedlikeholde trikkene, sier Broch.

Selv har utbyggingssjefen lagt en tettpakket 100-dagersplan for sine første måneder i Sporveien, og er nå på dag 64.

Sporveien har 3700 ansatte og jeg har brukt mye tid på å bli kjent med organisasjonen, målsetningene og utfordringene. Vi har et stort samfunnsansvar og det er helt nødvendig å få tilbakemeldinger fra egne ansatte og samarbeidspartnere for å kartlegge og styrke eget byggherremiljø, sier Broch.

Hanna Rachel Broch begynte i stillingen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun har tidligere over 20 års erfaring som blant annet prosjektdirektør i Sweco og konserndirektør i Skanska.