Foto: COWI
Publisert: 07.12.2023 

Tom Erik Carstensen utnevnt til senior forretningsutviklingsdirektør i COWI-konsernet

Carstensen har gått fra stillingen som seksjonsleder til markedssjef og nå til senior forretningsutviklingsdirektør.

Med en karriere som startet i COWI i 2017 har Tom Erik Carstensen vært en drivkraft bak store samferdselsprosjekter som Bybanen i Bergen og Bussveien i Stavanger, samt andre sentrale infrastrukturprosjekter i Norge. Carstensen har også tidligere jobbet som områdesjef for store prosjekter for NCC.

– Strategien til COWI treffer virkelig godt i det samfunnsbildet og de store pågående endringene vi nå ser rundt oss. Det gjelder både klima og bærekraft, men også hvordan samfunnsutviklingen ser ut i et litt beredere perspektiv. Hvordan skal vi bo, leve og forflytte oss om fem, ti eller tjue år? Det er spennende utfordringer vi i COWI er så heldige å få lov til å arbeide med sammen med våre kunder og samarbeidspartnere.

– Jeg er stolt av å få Tom Erik med på laget vårt. Jeg har hatt gleden av å samarbeide med ham på store samferdselsprosjekter, og vet hva han er god for. Jeg ser nå frem til å ha han som heltidskollega, sier Knud Erik Christensen, sjef for Group Market Team i COWI-konsernet.

Nye muligheter og utfordringer

Tom Erik tiltrer stillingen i januar 2024 og blir et medlem av det globale markedsteamet, hvor han vil fortsette å prioritere kundefokus og verdiskaping. Han ser frem til å utforske nye muligheter og utfordringer i sitt arbeid på konsernnivå.

Ved å gå fra å jobbe nasjonalt fra Kristiansand til å jobbe på konsernnivå, kommer det andre typer muligheter og utfordringer i hverdagen, som han nå ser frem til å utforske.

– Jeg får muligheten til å arbeide på et mer strategisk nivå og undersøke hvordan vi sammen med våre kunder og partnere skal bidra til å skape en mer levelig verden slik strategien vår legger opp til. Den største forskjellen for meg blir da å gå fra det operative kunde- og tilbudsarbeidet til å ha et mer strategisk og langsiktig perspektiv. Og ikke minst arbeide med prosjekter og prosesser på tvers av alle våre sektorer og geografier.

De beste markeds-nørdene

Han ser nå frem til å videreutvikle prosesser og verktøy for både kunde- og tilbudsarbeid, med både digitalisering og AI som bakteppe.

– Samarbeid med startups og samskaping med andre typer organisasjoner og bransjer er noe som jeg tror vi vil se mer av i tiden som kommer.

Carstensen går nå inn i sitt syvende år i COWI og utviklingen, karrieremulighetene og kollegaene i selskapet er noe av det som gjør at han stortrives.

– De siste årene har jeg gjennomført en Executive Master of Business Administration i strategisk ledelse på NHH ved siden av jobben min i COWI, og nå får jeg muligheten til å tre inn i en veldig spennende stilling på konsernnivå sammen med noen av de beste markeds-nørdene i bransjen. Det setter jeg utrolig stor pris på, avslutter Carstensen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur