Prosjektsjef Magne Ramlo foran dagens E6 forbi Sveberg. Foto: Nye Veier
Publisert: 15.02.2024 

Tre kan gi tilbud på E6 Ranheim–Sveberg

Tre entreprenører er invitert til å gi tilbud på E6 mellom Ranheim og Sveberg i Trøndelag.

De tre er:

AF Gruppen Norge AS 

Veidekke Entreprenør AS 

Hæhre Entreprenør AS 

Prosjekterende rådgiver, Rambøll Norge AS, vil bli tiltransportert totalentreprenøren etter avsluttet konkurranse, og det er derfor ikke stilt kvalifikasjonskrav om prosjekteringsreferanser i konkurransen.

E6 Ranheim-Sveberg er en del av strekningen E6 Ranheim–Værnes. Sistnevnte strekning ble delt i to etter at Nye Veier avsluttet samarbeidet med den spanske entreprenøren Acciona sist sommer. Konkurransen som nå pågår, omfatter altså ferdigstillelse av den cirka 15 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Sveberg.

– Nå har vi tre entreprenører med i konkurransen som har utmerket seg på viktige punkter som for eksempel arbeid langs trafikkert vei, arbeid i lange tunneler, sprengning i dagen og utfordrende geologiske eller geotekniske forhold, sier administrerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland.

Kontrakten vil være basert på NS8407 – Totalentreprise med målpris. Det vil bli gjennomført en samhandlingsfase for fastsettelse av endelig arbeidsbeskrivelse og målpris etter valg av totalentreprenør. Kontraktstørrelsen er beregnet til 2,2 milliarder NOK eksklusive mva. Det er ventet at tilbudsfasen som nå starter, varer til midten av juni, og at kontraktsignering kan skje i begynnelsen av juli.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur