Publisert
14.05.2018

Utstillerrekord for Vei og Anlegg

286 utstillere viser seg frem under Vei og Anlegg 2018 på Hellerudsletta. Bransjen er i vekst og 25 000 besøkende var ventet under messedagene 2.–6. mai. – Vi har tatt i bruk alt tilgjengelig uteareal, og vi må bruke større del av selve sletta for å få plass til utstillerne. Her blir det fullt trøkk, sier […]

286 utstillere viser seg frem under Vei og Anlegg 2018 på Hellerudsletta. Bransjen er i vekst og 25 000 besøkende var ventet under messedagene 2.–6. mai.

– Vi har tatt i bruk alt tilgjengelig uteareal, og vi må bruke større del av selve sletta for å få plass til utstillerne. Her blir det fullt trøkk, sier Tone L. Grøstad, direktør i MGF.

MGF – Maskingrossisternes Forening – arrangerer denne messen for 15. gang, og de ser frem til å vise frem et bredt spekter av maskiner og utstyr på det som i år er Nordens største anleggsmesse. En kald vinter ga mye skiglede, men når vårsolen står på kan snømengdene by på noen utfordringer. Uten at Grøstad er alt for bekymret.

X Meeting Point har jobbet godt med å rydde snø. Og kulden kom sent, så telen er ikke så dyp. Får vi noen fine og tørre vårdager blir det et flott område å være på, sier en optimistisk messesjef.

Grønnere Anleggssektor

MGF er med i klyngen Grønn anleggssektor som skal jobbe konkret med hvordan anleggsbransjen kan bidra til klimakutt og bli grønnere. Også flere av utstillerne på Vei og Anlegg 2018 vil ha fokus på mer miljøvennlige anleggsmaskiner, blant annet vil Pon Equipment vise frem en elektrisk gravemaskin. CAT-importøren har modifisert CAT 323 F Z-line (Z for Zero emission) for batteridrift.

Med lading om natta og i lunsjpausen skal den kunne gå en god arbeidsdag. Det blir første gangen den 25 tonn tunge gravemaskin vises for publikum, forteller Grøstad.

Vi vil blant annet ha dedikerte spiseområder uten alkohol, slik at det blir mer attraktivt for barnefamilier

Tone L. Grøstad

Fredag og lørdag er tradisjonelt de store besøksdagene, mens åpningsdagen onsdag har fokus på ungdommen. Da har vi invitert videregående skoler til å komme. Helt innerst i den store messehallen, like ved kaféområdene, er det satt opp et komplett lærlingeverksted. Unge håpefulle kan også vise sine ferdigheter i uoffisielt norgesmesterskap i anleggsfag for lærlinger.

En stor messe skal selvfølgelig ha besøk av noen selebriteter. Ministerbesøk er ventet, og Lothepus skal ha egen stand.

Sommeren 2017 åpnet Moxy Oslo X, som er Marriott-kjedens aller første hotell i Norge. Direktør for det nye messesenteret på Romerike er Ellen Arnstad, som ble kåret til «Årets kvinnelige medieleder» i 2005.

At vi i år også kan bruke det nye Marriott-hotellet på messeområdet gir helt andre muligheter når det gjelder servering. Vi vil blant annet ha dedikerte spiseområder uten alkohol, slik at det blir mer attraktivt for barnefamilier, sier Grøstad.

Logistiske utfordringer

Mange av utstillerne har meg seg produsentene, i så måte blir Vei og Anlegg 2018 et globalt arrangement. Publikum kommer fra hele Norge, en del tar turen fra Sverige og også noen dansker har meldt sin ankomst.

Vi har vært tidlig ute med å booke hoteller, og under messedagene vil du finne utstillere og besøkende mange steder i Lillestrøm og Oslo, sier Grøstad.

Parkeringsmulighetene på Hellerudsletta er begrenset, og folk anbefales å bruke kollektiv transport i størst mulig grad. Man kan blant annet ta toget til Lillestrøm, og det jobbes med en fjernparkering. Det er et busstopp rett ved, og bussterminalen på Olavsgaard er et steinkast unna. Dessuten setter vi opp shuttlebusser mellom Lillestrøm stasjon og messeområdet.

Det kommer til å være mange mennesker som vil inn på messeområdet på en gang. Derfor vil det være en absolutt fordel om man har registrert seg på forhånd og printet ut billetten. Har man strekkoden klar kommer man mye fortere inn enn om man skal begynne hele registreringen der ute, sier Grøstad.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur