Blant annet så skal asfalten på Breviksbrua freses ned nå for å gi plass til ny asfalt litt senere i vår. Foto: Tor Arvid Austråt Gundersen
Publisert: 04.04.2023 

Vedlikehold på Breviksbrua og Valleråi bru etter påske

Etter påske og noen uker fremover blir Breviksbrua på riksvei 354 i Brevik nattestengt og Valleråi bru på E134 i Seljord tidvis døgnstengt når Statens vegvesen skal gjøre vedlikeholdsarbeider.

Breviksbrua blir nattestengt for lette og tunge kjøretøy mens Statens vegvesen freser ned gammel asfalt og etablerer ny tilslutning til kantdrageren. Arbeidene er planlagt med oppstart mandag 17. april og kommer til å pågå cirka tre uker fremover. Det blir skiltet omkjøring.

Myke trafikanter og mopeder kan krysse bruen mens arbeidene pågår. Trafikkdirigenter vil sørge for at de kommer seg trygt over.

–  Arbeidene på brua vil dessverre føre til noe støy, og vi beklager ulempene dette medfører for de som bor i nærheten. Vi må jobbe om natta når trafikken er lav slik at vi berører færrest mulig trafikanter, forklarer byggeleder Lars Erik Hegg i Statens vegvesen.

Det blir lagt ny asfalt på bruen litt senere. Den skal være på plass før ferien starter.

Utskifting av fuger på E134 Valleråi bru

De gamle asfaltfugene på Valleråi bru i Seljord er skadet og skal erstattes med nye stålfuger. Stålfugene skal ta opp bevegelsene i bruen på en bedre måte enn de gamle.

– Av konstruksjonstekniske årsaker må vi blant annet forkorte bruplata med om lag en meter, samt at vi må forlenge landkarveggen for å få etablert de nye stålfugene. Kantdrageren i hele bruens lengde vil også bli rehabilitert når vi først er på plass. Dette er en relativt omfattende jobb, men vi har et mål om å ferdigstille bruen innen utgangen av juni, sier Lars Erik Hegg.

Vedlikeholdet av Valleråi bru har allerede begynt, og bruen er nå lysregulert. Når fugene skal monteres, blir bruen helstengt i cirka to uker. Hvis alt går etter planen, skjer det i perioden 13. mai–2. juni. Det blir skiltet omkjøring.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur