Publisert
25.04.2018

5 nordmenn til finalen i internasjonal ingeniørkonkurranse

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Nordmennene er dermed i finalen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør. For to år siden ble Arnt Gunvald Fredriksen kåret til Europas nest mest talentfulle ingeniør, mens Sigurd Løvfall fra Sweco fikk hederlig omtale fra juryen i fjor. I […]

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Nordmennene er dermed i finalen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør.

For to år siden ble Arnt Gunvald Fredriksen kåret til Europas nest mest talentfulle ingeniør, mens Sigurd Løvfall fra Sweco fikk hederlig omtale fra juryen i fjor.

I år har vi hele 5 norske kandidater med i finaleheatet og satser på at Norge tar rent bord under konkurransen. Så gode er de norske kandidatene, uttaler en optimistisk Liv Kari Skudal Hansteen, administrerende direktør for RIF.

Amin Haddadi (34) - Multiconsult AS

Amin Haddadi (34 år) er i innspurten av sin doktorgrad ved NTNU i tilknytning til forskningsprosjektet OSCAR og har jobbet med eiendomsledelse i avdeling for spesialrådgivning hos Multiconsult siden 2012. Han er sivilingeniør fra NTNU i Bygg- og miljøteknikk og har tidligere jobbet som prosjektleder og spesialrådgiver innen usikkerhetsanalyse og usikkerhetsstyring. Han skrev sin masteroppgave om usikkerhetsstyring fra eiers perspektiv i tilknytning til forskningsprosjektet PUS og hans doktorgrad har tatt for seg Verdiskaping i byggeprosjekter fra bruker og eiers perspektiv.

Amin har hatt en sentral rolle i OSCAR-prosjektet. Målet med prosjektet var å utvikle kunnskap, metoder og analyseverktøy som muliggjør optimalisering av utformingen av bygg, slik at bygget kan bidra til god verdiskaping for eiere og brukere gjennom dets levetid. Amins forskningsbidrag har vært kritisk til suksessen for dette prosjektet. De siste 5 årene har Amin skrevet og bidratt i en rekke artikler i anerkjente magasiner og journaler, og presentert sin forskning på flere store internasjonale konferanser.

Fredrik Skaug Fadnes (32) - Norconsult

Fredrik (32 år) oppnådde svært gode akademiske resultater da han tok sin M.Sc. Energy and Environmental Engineering ved NTNU. På hovedoppgaven som handlet om kalkulering av partikkel sammensetning ved bruk av statiske og dynamiske modeller fikk han karakteren A. Umiddelbart etterpå begynte han i 2011 i Norconsult, hvor han fra første dag viste et stort potensial og en enorm lærevillighet i oppgavene han ble tildelt.

Fredrik har raskt avansert som rådgiver og er også en etterspurt foredragsholder innenfor energifeltet, blant annet på Varmepumpekonferansen 2018 og energiforumet til Norwegian Alliance for Green Buildings. Fredrik spilte en avgjørende rolle i Norconsults Triangulum-prosjekt for Stavanger Kommune, et prosjekt som allerede har fått to priser.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur