Emner
Publisert
09.11.2018

ABB og SNC-Lavalin etablerer Linxon for å levere løsninger til kraftbransjen

Det nye selskapet vil levere nøkkelferdige AC transformatorstasjoner, inkludert bygg, over 170 kilovolt (kV), og kombinerer de unike styrkene i SNC-Lavalin og ABB for å skape merverdi for kunden. Alle andre stasjonsleveranser, det vil si prosjekter uten bygninger i alle spenningsnivåer og prosjekter med bygninger under 170 kV, vil som tidligere kunne leveres av ABB. […]

Det nye selskapet vil levere nøkkelferdige AC transformatorstasjoner, inkludert bygg, over 170 kilovolt (kV), og kombinerer de unike styrkene i SNC-Lavalin og ABB for å skape merverdi for kunden.

Alle andre stasjonsleveranser, det vil si prosjekter uten bygninger i alle spenningsnivåer og prosjekter med bygninger under 170 kV, vil som tidligere kunne leveres av ABB.

Solid ordrereserve

SNC-Lavalin er majoritetseier og har en hovedrolle i Linxon. Selskapet vil levere prosjekter til fornybar og konvensjonell kraftproduksjon, kraftoverføring og transportløsninger. Dette omfatter design, ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon, samt ledelse, idriftsettelse og ettersalg. Ved oppstart har selskapet en ordrereserve på 340 millioner US dollar, eller vel 2,8 milliarder kroner.

Vi er glade for å samarbeide med ABB om å levere bærekraftige energiløsninger for transformatorstasjoner, samtidig som vi gir kundene verdiøkning gjennom kostnadseffektivitet og økt leveringsevne, sier Marie-Claude Dumas, styreleder i Linxon og direktør for Clean Power i SNC-Lavalin.

Teknologi og infrastruktur

Frédéric Tréfois er utnevnt som sjef i Linxon. Tréfois kommer fra stillingen som ansvarlig for EPC (engineering, procurement, construction) i ABB innen forretningsområdet Grid Integration.

Linxon vil kombinere ABBs teknologiledelse med SNC-Lavalins ekspertise i å håndtere infrastrukturprosjekter, sier Claudio Facchin, global leder for divisjon Power Grids i ABB. – Samarbeidet gir nye forretningsmuligheter for begge selskapene. Samtidig styrker det vår strategi for å forme allianser og forretningsmodeller som en del av ABB Power Grids 'Power Up' omstillingsprogram.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur