Foto: Fornebubanen
Publisert: 21.12.2023 

Fornebubanen innstiller HAB/Dragados Joint Venture til oppføring av råbygg for Fornebu stasjon og base

Fornebubanen har i dag innstilt HAB AS/Dragados S.A. Joint Venture til oppføring av råbygg for Fornebu stasjon og base. Kontrakten har en estimert verdi på 2,25 milliarder kroner og er forventet å bli den største kontrakten på hele Fornebubanen.

Råbygg Fornebu stasjon og base skal romme den fremtidige endestasjonen på Fornebubanen og inneholder i tillegg store arealer for verksted, vaskehall og base for 28 vognsett. Bygging av en underjordisk T-banestasjon og base av denne størrelsen har aldri tidligere blitt gjort i Norge. Råbygget for Fornebu stasjon og base vil ligge under mye av den bebyggelsen som andre senere skal bygge på Fornebu.

– Råbygget vil bli et gigantisk betongbygg under bakken med en utstrekning på cirka 500 x 100 meter med 350 store og små rom. Vi forventer at det går med cirka 115 000 kubikkmeter betong. I Fornebubanen er vi glade for at vi har fått tildelt denne kontrakten før jul og ser frem til å samarbeide med HAB/Dragados, sier prosjektleder Line Johanne Strætkvern Pedersen i Fornebubanen.

Etter denne innstillingen følger en karensperiode som løper til 08.01.2024. Fornebubanen tar sikte på å signere kontrakten rett etter dette. Byggearbeidene er planlagt å starte i mars 2024.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur