Kongevegen helt til høyre går tett på den nye rv. 52 strekningen i midten, mens dagens veg t.v. snart blir pensjonist. Foto: Jens Øyen Tveit
Publisert: 20.06.2022 

Her er både Kongevegen og fisken tatt godt vare på

Kongevegen langs rv. 52 i Hemsedal og fisken i Mørkedøla er tatt godt vare på under vegbyggingen det seneste året.

Fiskeforening, grunneiere, utmarksinteressenter og elveeiere er tilfreds med arbeidet som er gjort av byggherren Statens vegvesen og entreprenøren Hæhre siden i fjor vår – kort tid før offisiell åpning av ny Skjøiten bru og snaue kilometer ny veg.

Gode tilbakemeldinger

Statens vegvesen og entreprenøren har nylig vært på befaring på veganlegget og deler av Kongevegen rett på nordsiden av rv. 52. Her var grunneiere og utmarksinteresser til stede sammen med utbyggerne.

Grunneiere og utmarkservice på befaring med byggherre og entreprenør ved det nye veganlegget og Kongsvegen. Foto: Kjell Wold

– Vi fikk gode tilbakemeldinger for arbeidet som er gjort. Nå gjenstår bare finpuss og ferdigstilling før veganlegget kan tas i bruk for fullt og Kongevegen gis tilbake til brukerne, forteller byggeleder Bjørn Kåre Ifarnes i Statens vegvesen.

Fin og feit ørrett

Hemsedal-bonde og fiskeentusiast Tor Grøthe sier han også er veldig tilfreds med det arbeidet som er gjort med ny bru over Mørkedøla.

– Dere lovte å bygge ut vegen og den nye brua på en skånsom måte for elva og den flotte ørretten som boltrer seg der, og det synes jeg dere har gjort på en utmerket måte, sier Grøthe. Han gleder seg til det nye brua blir åpna om ikke så lenge.

Ole Nils Aalrust i Hemsedal Utmarkservice sier også at turfolket og skiløpernes interesser er tatt godt hensyn til i de arbeidene som er gjort med den nye vegen langs Kongevegen. Grunneierne smiler også tilfreds over nyombygd vei opp til Lio-gårdene.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur