E6 Korgfjelltunnelen får strekningsmåling av fart fra 22.november. Foto: Statens vegvesen
Publisert: 20.11.2023 

Høy fart og alvorlige ulykker – starter strekningsmåling av fart på E6

Den 22. november starter Statens vegvesen strekningsmåling av fart (S-ATK) på E6 Korgfjelltunnelen. Høy fart og alvorlige ulykker de siste årene er årsaken til sikkerhetstiltaket.

For høye hastigheter og flere alvorlige ulykker gjør at Statens vegvesen setter opp strekningsmåling av fart på E6 i Korgfelltunnelen.

– Politiet har registrert mye «villmannskjøring» gjennom tunnelen de siste seks årene, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

– Når vi i tillegg har opplevd flere alvorlige ulykker, deriblant en dødsulykke, har vi, sammen med politiet, besluttet å sette oppe dette effektive sikkerhetstiltaket. Et viktig bidrag til nullvisjonen, der ingen skal dø eller bli hardt skadd i trafikken, sier hun.

Statens vegvesen starter opp måling 22. november

Denne strekningen , som ble godkjent for S-ATK i vår, er nå ferdigstilt og starter opp onsdag 22.november klokken 12:00. Det vil måles gjennomsnittsfart i begge retninger i tunnelen.

Analyser fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at tallet på drepte og hardt skadde blir halvert på strekninger med gjennomsnittsmålinger (streknings-ATK), og at effekten holder seg i flere kilometer etter selve fartskontrollsonen.

Statens vegvesen og politiet samarbeider

Det er Statens vegvesen som sørger for oppsett og drift av fotoboksene, inklusiv fotografering av overtredelsene. Politiet har ansvaret for å følge opp de straffbare forholdene som blir avdekket.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur