Emner
Publisert
26.03.2018

Med nullvisjonen i sikte

«Selvkjørende biler gjør at nullvisjonen er i sikte» sa veidirektør Terje Moe Gustavsen under presentasjon av vegvesenets handlingsplan på pressekonferansen onsdag 14. februar. Spennende, men hvordan kan mannen i gata følge med på denne utviklingen? 8. mars lanserte Safetec en egen nettside med sanntidsdata for ulykker på vegnettet i Norge. Nettsiden er en del av […]

«Selvkjørende biler gjør at nullvisjonen er i sikte» sa veidirektør Terje Moe Gustavsen under presentasjon av vegvesenets handlingsplan på pressekonferansen onsdag 14. februar. Spennende, men hvordan kan mannen i gata følge med på denne utviklingen?

8. mars lanserte Safetec en egen nettside med sanntidsdata for ulykker på vegnettet i Norge. Nettsiden er en del av en større satsning i å gjøre ulykkesdata og annen data som påvirker risiko tilgjengelig for storsamfunnet.

Safetec RealTime gjør det mulig å få et oppdatert og verifisert risikobilde til enhver tid innen ulike bransjer i Norge» sier Safetecs administrerende direktør Frank Vollen. Ved å koble sanntidsdata fra åpne databaser, presenterer vi risikobildet slik det er – akkurat nå. Her kan man nå gå direkte inn på Safetec RealTime og følge sitt fylke og sin kommunes utvikling i trafikkbildet over tid.

Selvkjørende biler kan være godt nytt for trafikksikkerheten, men visste du at i 2017 satt kun 60 % av alle drepte i trafikken i en bil? De resterende var enten syklister, fotgjengere eller moped/motorsyklister. Flere av de forulykkende på moped/motorsykkel omkom som følge av velt og utforkjøring. Hvordan dette endrer seg når selvkjørende biler dominerer trafikkbildet gjenstår å se.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur