Foto: NCC/Thor-Aage Lillestøl
Publisert: 06.09.2023 

NCC skal asfaltere for Vestland fylkeskommune

På oppdrag for Vestland fylkeskommune skal NCC produsere og legge 28 000 tonn asfalt denne høsten. Kontrakten har en verdi på cirka 35 millioner kroner.

I tillegg til produksjon og legging av asfalt, inngår også asfaltfresing av 26 700 kvadratmeter asfalt.

Kontrakten ble signert 1. september og arbeidet starter opp umiddelbart. Etter planen skal arbeidet gjennomføres i løpet av høsten.

Asfaltarbeidene omfatter fylkesveier i kommunene Askvoll, Aurland, Bergen, Bjørnafjorden, Bremanger, Bømlo, Fjaler, Masfjorden, Måløy og Stryn.

I tillegg til selve frese- og asfalteringsarbeidet er denne typen arbeid også en komplisert logistikkoppgave. Asfalten vil bli produsert ved NCCs asfaltfabrikker i Rådal, Ålesund og Tau. Asfalten vil bli fraktet med både bår og lastebil frem til asfalteringspunktet. Totalt vil nærmere 30 personer være involvert i arbeidet.

– Vi gjennomfører et asfaltprosjekt med en tett tidsplan i en lang rekke kommuner i fylket. Sammen med Vestland fylkeskommune koordineres arbeidet ute på veiene for en så effektiv gjennomføring som mulig, sier area manager Thomas Sivertsen i NCC Industry.

Fokus på sikkerhet

Asfalteringsarbeidet gjennomføres med fokus på sikkerheten til trafikanter og de involverte veiarbeiderne. Nødvendig sikkerhetstiltak gjennomføres på hvert asfalteringsområde. Det kan medføre nedsatt hastighet, omkjøringer, følgebil og trafikkdirigering.

– Vi ber alle som ferdes i asfalteringsområdet om å vise hensyn til veiarbeideren. Senk farten og vær oppmerksom, sier area manager Thomas Sivertsen i NCC Industry.

Kontrakten ordreregistreres i 3. kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Industry.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur