Foto: NCC
Emner
Publisert
14.05.2020

NCC utfører mer gravefri rørfornying i Oslo

NCC har inngått ny kontrakt med Oslo kommunes Vann- og avløpsetat om gravefri renovering av kommunale vannledninger.

Kontraktsverdien er på rundt 22 millioner kroner og omfatter renovering av 3500 meter av kommunens vannledninger med PU-belegg, som er én av NCCs gravefrie (NoDig-) metoder for ledningsfornyelse.

– Gravefri ledningrenovering er både raskere, mer miljøvennlig og mer økonomisk enn tradisjonelle gravemetoder, noe stadig flere av våre kunder og samarbeidspartnere ser. Vi er derfor glade for å kunne gå i gang med denne jobben, sier prosjektleder Tage Odland i NCC Infrastructure.

I prosjektet med  navnet «Lindeberg Sør» er det vannledninger på Lindeberg i Groruddalen med dimensjon Ø 200/300 mm som skal renoveres, samtidig som kumgods i vannkummer skal skiftes ut med nytt. NCC har tidligere renovert vannledninger gravefritt i prosjektområdet «Lindeberg Midtre».

– Med NCCs NoDig-løsning PU-liner sprøyter og belegger vi ledningene innvendig med polyuretan. Dermed stoppes innvendig korrosjon og slitasje i ledningen, kapasiteten på gjennomstrømningen optimaliseres og rørenes levetid økes med mange år, sier prosjektleder Odland.Arbeidene på Lindeberg starter opp i mai og er beregnet å pågå i 40 uker.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur