Foto: WSP
Publisert
14.08.2020

Nr. 1 i klassen

I den årlige kåringen til det internasjonale bransjebladet Engineering News-Record (ENR) holder WSP stand som nr. 1 i klassen innen kategorien transport og samferdsel. I tre andre kategorier klatrer selskapet ytterligere blant de ti øverste.

ENR rangerer årlig de 225 største selskapene i ingeniør- og rådgiverbransjen basert på størrelse og inntekter.

I Norge huser WSP landets største miljø innen prosjekt- og byggeledelse på samferdsel. WSP har blant annet større bidrag på Fornebubanen, nytt trikkeprogram i Oslo og Follobanen.

–  Dyktige fagfolk utplassert i oppdrag hos flere byggherrer gjør at våre ressurser bidrar til læring på tvers mellom prosjekter og etater, forteller Peder Østeby Johansen, leder for samferdsel i WSP Norge.

I Norge er WSP i gang med å bygge seg opp på samferdselsprosjektering. For å svare på kapasitetsutfordringene i bransjen er tett samarbeid med WSP-kolleger i andre land en del av strategien.

– Vi bygger opp kompetansen i Norge, men vi er opptatt av å utnytte den beste kompetansen fra hele selskapet rundt om i verden. Vi samarbeider tett med våre kolleger i Sverige, Danmark, Spania og Storbritannia for å levere komplette prosjekteringstjenester på store totalentrepriser. Det er derfor ekstra gledelig at vi igjen blir anerkjent som nr 1. i klassen innen samferdsel internasjonalt, sier Østeby Johansen.

Nå jobber vi videre med å bygge opp et miljø for prosjekteringstjenester på VA, vei og konstruksjonsteknikk. Her vokser vi, og vi trenger flere dyktige medarbeidere, forteller Østeby Johansen.

Innen kategoriene «Bygg», «Kraft» og «Farlig avfall» har WSP klatret ytterligere til følgende plasseringer:

  • Nummer 3 innen «Bygg» (nr. 4 i fjor)
  • Nummer 3 innen «Kraft» (nr. 5 i fjor)
  • Nummer 7 innen «Farlig avfall» (nr. 8 i fjor)
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur