Publisert: 28.08.2017 

Signerte storkontrakt med Skanska Norge

Skanska har signert kontrakt med Statens vegvesen om utbyggingen av fylkesvei 17 Dyrstad - Sprova - Malm i Nord-Trøndelag. Kontrakten...

Skanska har signert kontrakt med Statens vegvesen om utbyggingen av fylkesvei 17 Dyrstad - Sprova - Malm i Nord-Trøndelag. Kontrakten har en verdi på 360 millioner kroner.

Det er Skanska Norge AS som skal bygge den største kontrakten på prosjektet Fv. 17 og fv. 720 Dyrstad-Sprova-Malm: 5,4 km ny fv. 17 mellom Strømnes og Sprova.

Kontraktsummen er på 360 millioner kroner.

I denne kontrakten inngår bygging av 5,4 km ny veg, to tunneler og to bruer. Vi ser frem til å samarbeide med Skanska Norge AS, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad.

Et stort og viktig vegprosjekt

Regionvegsjef i Statens vegvesen Region midt, Berit Brendskag Lied, signerteontrakten. Brendskag Lied betegner prosjektet, som Statens vegvesen skal bygge på oppdrag fra vegeier Nord-Trøndelag fylkeskommune, som et stort og viktig vegprosjekt.

Fv. 17 og fv. 720 Dyrstad-Sprova-Malm er det største prosjektet vi har i Nord-Trøndelag. I tillegg til at vi får en ny, moderne og trafikksikker veg, vil vegen knytte Innherred, Namdalen og Fosen tettere sammen, sier regionvegsjefen.

Stor aktivitet og flere hundre arbeidsplasser

Det blir stor aktivitet på prosjektet i tiden fremover. I tillegg til at byggingen av ny fv. 17 mellom Strømnes og Sprova starter opp, har Statens vegvesen annonsert konkurransegrunnlag for å bygge ei 580 meter lang bru over Beitstadsundet.

Vi snakker om stor aktivitet og flere hundre arbeidsplasser. Fra oktober av blir det kontinuerlig anleggsvirksomhet frem til at hele prosjektet er ferdig og åpner for trafikk i slutten av 2019, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad. Han legger til at fremdriften på prosjektet er god.

Skanska Norge AS mener at kontrakten passer deres kjernekompetanse godt.

Vi får benyttet vår spesialkompetanse på både masseforflytting, tunnel, betong og brubygging. Vi er glade for at vi sammen med Statens vegvesen nå skal sørge for at hverdagen blir enklere for trafikantene, sier Steiner Myhre, konserndirektør med ansvar for Skanskas anleggsvirksomhet.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur