Illustrasjon: Signify|Illustrasjon: Signify
Emner
Publisert
10.03.2020

Signify trekker veibelysningen inn i den sirkulære økonomien

Signify (Euronext: LIGHT), som er verdensførende innen belysning, lanserer nå to veibelysningsarmaturer som oppfyller kravene til sirkulær økonomi. Armaturene er enkle å installere og vedlikeholde og kan kobles på City Management-systemer som f.eks. Interact City. Signify utvikler produkter, systemer og tjenester som sørger for at industrien kan møte den stigende etterspørselen etter bæredyktig teknologi.

– Jeg er stolt av at vi med den seneste generasjon av veibelysning kan bruke prinsippene med sirkulær økonomi i belysningsindustrien: Vi vil unngå at materialer går til spille og vil samtidig hjelpe kundene våre med å bruke mer bæredyktige teknologier, siden bruk og kast-økonomien ikke er bærekraftig» forteller Harsh Chitale, Business Group Leader Professional hos Signify.

Illustrasjon: Signify

– Sirkulær økonomi sammen med andre bærekraftige initiativer, blir en av de avgjørende kravene fra kunder når det skal tas beslutninger om utskiftning av veibelysning.

I følge en rapport fra Northeast Group er det circa 308 millioner veilamper i verden der 27% er LED, men bare 5 % er intelligente veilamper. Northeasts forventning er at antallet av lamper kommer til å stige til 321 millioner og prosentandelen av LED- og smarte veilamper til hhv. 43 og 11 % som igjen viser det store vekstpotensialet som er i markedet.

De nye generasjoner Philips Luma og Philips Iridium er en del av den sirkulære økonomien siden de er energieffektive, lett å vedlikeholde, er oppkoblet, har enda lengre levetid og kan gjenvinnes.

Energieffektiv

Luma har en effekt 160 lumen/Watt og Iridium 155 lumen/watt, noe som gjør de til de beste i klassen på sine respektive områder.

Enkelt vedlikehold

Vi har lansert GearFlex – en forkoblingsboks med driver, overspenningsvern, og andre komponenter - som kan åpnes uten verktøy. Dette er en unik egenskap med både Luma og Iridium.

Oppkoblet

Begge armaturene er System- og Sensor Ready. De kan f.eks. kobles til Interact City, Signifys trådløse oppkoblede system som forvandler belysningen til et intelligent nettverk som både kan inneholde sensorer og andre IoT-aktiverte enheter.

 Enda lengre levetid

Begge armaturer har en levetid på mer enn 100000 timer, i tillegg til at reservedeler og deler som kan oppgraderes forlenger produktets levetid.

Resirkulerbare

Luma og Iridium er laget for å bruke naturlige ressurser på en mye mer effektiv og bærekraftig måte. De fleste av materialene som brukes i armaturene kan brukes på nytt eller resirkuleres, noe som igjen blir en del av den sirkulære økonomien.

Luma gen2 og Iridium gen4-armaturene er tilgjengelig for profesjonelle kunder i Europa fra mars 2020.

 

1 Global Smart Street Lighting & Smart Cities Market Forecast 2019-2028 av Northeast Group

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur