Foto: Veidekke
Publisert: 12.05.2022 

Skal bygge ny avløpstunnell for Stockholm Vatten och Avfall

Veidekke har signert kontrakt med Stockholm Vatten och Avfall AB om bygging av den nye Östbergatunneln, en del av prosjektet som omfatter Stockholms fremtidige avløpsrensesystem. Kontrakten er en utførelsesentreprise til en verdi av ca. SEK 600 millioner. Den nye tunnellen skal etter planen tas i bruk i 2026.

Den nye Östbergatunneln er et miljøforbedringsprosjekt som skal gjøre Stockholms avløpsstruktur mer robust og sikre at det kan håndtere en større mengde avløp og nedbør.

Prosjektet består av to hoveddeler. I den første delen skal Veidekke bygge en 2,2 kilometer lang fjelltunnell for overvann og to tilhørende arbeidstunneller på ca. 250 meter hver. Fjelltunnellen skal så innredes med støpt betonggulv samt rørinstallasjoner og stålluker for å regulere vanngjennomstrømmingen. I den andre delen skal et eksisterende reguleringskammer renoveres og oppgraderes og ca. 300 meter ny sjøledning skal senkes ned og monteres på pæler på sjøbunnen.

– Jeg takker Stockholm Vatten och Avfall for den fortsatte tilliten i prosjektet med å bygge Stockholms fremtidige avløpsrensesystem. Prosjektet krever tett samarbeid og involvering, som passer oss utmerket, sier Marcus Andersson i Veidekke Anläggning Öst.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur