Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen
Publisert: 15.04.2024 

Skal skifte rekkverk på E6 Minnesund bru

Da det er registrert skader på rekkverket til E6 Minnesund bru blir det satt opp tung sperring over bruen, hastigheten settes ned til 80 kilometer/t og rekkverket vil bli skiftet ut i løpet av våren.

E6 Minnesund bru i Eidsvoll i Akershus er en veibru som inngår i E6-trasé fra Gardermoen til Minnesund. Bruen er en stålbjelkebru sammen med brodekke av armert betong. Bruen ble bygget i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. I forbindelse med prosjektet E6 Dal-Minnesund ble bruen ombygd og utvidet til fire kjørefelt med gjenåpning i 2011. Bruen er 532 meter lang med en gjennomsnittlig trafikkmengde på 15 500 kjøretøy per dag,

Rekkverket har både mulig påkjørsels-/brøyteskade og korrosjonsskader. Brua har såkalt «ferdigrustet» rekkverk av cortenstål. Bakgrunnen for bruk av rekkverk av cortenstål var et pilotprosjekt som ble satt i gang av Statens vegvesen i forbindelse med utbygging av E6 mellom Gardemoen og Kolomoen i perioden 2009 til 2015. Inspeksjoner av rekkverket har vist at stålkvaliteten ikke var som forventet. Rekkverket brytes ned raskere enn annet rekkverk, blant annet på grunn av fukt og salt.

Statens vegvesen startet derfor høsten 2022 et omfattende arbeid med å skifte ut rekkverk av corten-stål.

– Sikkerheten må komme først. Vi er nå «føre-var» og setter opp tung sperring og setter ned hastigheten til 80 kilometer/t over bruen frem til vi får skiftet ut rekkverket, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Arbeidet med å sette ut sikring startet lørdag kveld.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur