Foto: Sporveien
Publisert: 06.10.2023 

Sporveien bytter sporveksel på Mortensrud

Den nye Hellerudtunellen og Oslos nye T-banetrasé mellom Brynseng og Hellerud åpnet i begynnelsen av september. Fra 11. til 19. oktober utfører Sporveien siste del av vedlikeholdsarbeidet når sporvekselen på Mortensrud skiftes ut. Arbeidet medfører buss for bane for de reisende mellom Mortensrud og Skullerud.

– I løpet av sommerukene ble det satt inn to nye bruer og fornyet 13 kilometer med strøm- og kjøreskinner på Furuset- og Østensjøbanen. Leveringstiden på sporveksler er lang, derfor kommer utskiftingen av denne nå, sier Thor Georg Sælid, konserndirektør for infrastruktur og prosjekter i Sporveien.

En sporveksel er en innretning som sørger for at en T-banevogn kan flyttes fra et spor over til et annet. Den nåværende sporvekselen på Mortensrud er gammel og slitt, og moden for utskifting. Sporvekslene til T-banen finnes langs T-banelinjene og ved endestasjoner, som på Mortensrud. Totalt er det rundt 350 sporveksler langs skinnegangen til T-banen.

Sporveien er avhengig av å stenge T-banesporet mellom Skullerud og Mortensrud i anleggsperioden. Ruter setter derfor opp buss for bane for de reisende.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur